De Pottebreker: Valerie Verhaeghe (22) uit de Abelestraat

Redactie KW

De Pottebrekers, zo werden de Vlamertingenaars vroeger genoemd. Elke week laten we zo een Pottebreker aan het woord. Deze week is Valerie Verhaeghe aan het woord.

Valerie is de dochter van Dirk Verhaeghe (52) en Conny Debeuf (52). Ze werkt samen met haar ouders mee op de hoeve. Valerie studeerde 7 jaar aan hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. Ze heeft nog een zus Stefanie (25).

Wat zijn je hobby’s?

“Mijn hobby’s zijn lopen en lekker eten. Een echt vleesrestaurant kan mij zeker bekoren. Dit zal je waarschijnlijk niet verbazen als je weet dat ik een tijdje geleden startte met de verkoop van ons eigen hoevevlees: ‘Farmmeat Verhaeghe’.”

Hoe is de winter tot nu toe verkopen?

“Goed, maar ik heb liever de zomer. Het is ‘s morgens eerder licht en de zon geeft je meer energie.”

Woon je graag in Vlamertinge?

“Ik woon zeer graag in Vlamertinge. In het dorp is zowat alles voorzien, van bakker, beenhouwer en supermarkt tot frituur, wijnzaak, en ga zo maar door. Ik woon op een goeie drie kilometer van de dorpskern. Het platteland kan mij zeker bekoren. Het is zalig om ‘s morgens wakker te worden met de fluitende vogels en het mooie landschap.”

Wat zou je willen veranderen in Vlamertinge?

“Er schiet mij niet direct iets te binnen. Wel zou ik heel graag op onze hoeve een buurtfeest willen organiseren voor iedereen uit Vlamertinge. Met een ‘zwientje’ aan een groot spit. Al diegene die ‘goesting’ hebben om langs te komen, zouden welkom zijn zodat we elkaar eens beter kunnen leren kennen.”

Wat zou je doen mocht je de Lotto winnen?

“Mocht ik de Lotto winnen, dan zou ik een groot deel schenken aan ‘Kom op tegen Kanker’. Mensen in moeilijkheden proberen te helpen en er natuurlijk ook af en toe eens zelf van genieten.”

Wat is je grote droom?

“Misschien een beetje egoïstisch, maar ik hoop dat mijn dichte familie, mijn vrienden en ikzelf gespaard mogen blijven van ziekte of tegenslag.”

Who’s next?

“Johan Vanloot.” (DBI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.