De Pottebreker: Griet Duytschaever (31) uit de Vijf Gebodenstraat

Foto DBI
Redactie KW

De Pottebrekers, zo werden de Vlamertingenaars vroeger genoemd. Elke week laten we zo een Pottebreker aan het woord. Deze week is Griet Duytschaever aan de beurt.

Griet (31) is samenwonend met Steven Glorie (31). Samen hebben ze een zoontje Zeus (15 m). Ze werkt als opvoedster, volgt een opleiding schilderkunst en illustratiewerk aan de kunstacademie in Poperinge. Rock ‘n roll en artistiek bezig zijn, zitten haar in het bloed.

Wat zijn je hobby’s?

“Ik ben een grote muziekliefhebster en heb een brede muzieksmaak: het gaat van de jaren ’50 tot nu. Ook New York hardcore en experimentele post metal kunnen mij zeker bekoren. Zelf speel ik ook viool en zing ik, voornamelijk opera, jazz en rock. Een tweetal keer per maand probeer ik een optreden bij te wonen. Verder heb ik ook een sterke interesse in de psyche van mens en dier. Ik zorgde vroeger veel voor dieren. Ik hou ook van wandelen in de natuur en kan ik me zeer goed bezighouden met schilderen en tekenen.”

Heb je grote plannen voor komende zomer?

“Samen met Steven en Zeus zou ik graag op reis gaan. Het is al een tijdje geleden dat we gereisd hebben. Verder veel wandelen, fietsen, enkele festivals bezoeken,…”

Woon je graag in Vlamertinge?

“Ja, Vlamertinge is een gezellig dorp waar je altijd wel een babbeltje kunt slaan met iemand. Iedereen is hier vriendelijk.”

Wat zou je willen veranderen in Vlamertinge?

“Er mogen gerust wat meer muzikale activiteiten bijkomen in Vlamertinge. Nu en dan eens een optreden zou hier ook wel passen, denk ik. Ik mis ook wel een rustig terrasje bij een cafeetje waar je in de zomer een ijsje of een stukje taart kan eten, weg van de drukke straat.”

Wat zou je doen, mocht je de Lotto winnen?

“Geld is voor mij eigenlijk niet zo belangrijk. Maar mocht ik de Lotto winnen, dan zou ik een boerderij kopen. Ik zou graag iets doen voor mensen die therapeutische begeleiding nodig hebben. Ook zou ik misschien een eigen atelier openen en een tentoonstellingsruimte.”

Who’s next?

“Laura Delbeeke.” (DBI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.