https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Burgemeester Veurne wil meer info over corona-uitbraak over Franse grens

© BELGA
© BELGA
Bron: Belga

Peter Roose, de burgemeester van grensgemeente Veurne, maakt zich zorgen over een grote corona-uitbraak in het Franse Duinkerke. Hij pleit voor een meer structurele informatie-uitwisseling tussen grensgemeenten. “Het probleem is dat wij als Vlaamse gemeenten weinig informatie hebben, behalve de mediaberichten”, zo zei Roose in De Ochtend op Radio 1.

“Via de Vlaamse Zorgatlas worden wij op de hoogte gehouden van de besmettingen in onze eigen gemeente en onze buurgemeenten. Maar we hebben geen informatie over de situatie aan de andere kant van de grens”, zegt Roose.

De burgemeester wil meer informatie omdat er in zijn regio meer dan 6.000 Franse grensarbeiders werken. Voor de goede orde: hij pleit er niet voor om de grenzen te sluiten, maar wel voor een betere informatie-uitwisseling om zijn beleid erop af te stemmen én de werkgevers in Veurne goed te kunnen informeren en scherp te houden. Er zijn namelijk al enkele corona-clusters opgedoken in bedrijven in de regio.

De burgemeester nam alvast het heft in handen en belde dinsdagavond met zijn Franse collega van net over de grens. Die wist hem te vertellen dat daar sprake is van 900 besmettingen per 100.000 inwoners, terwijl dat er in Veurne amper 140 per 100.000 inwoners zijn.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.