Bodybuilder naar assisen voor viervoudige moord

Laurens Kindt

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling heeft de 28-jarige Alexander Dean uit Varsenare naar het assisenhof verwezen voor vier moorden, waarvan één met foltering. De bodybuilder vermoordde in de zomer van 2017 de Gentse fotograaf Jeroen Verstraete (39), zijn ex-liefje Mailys Descamps (17) en haar grootouders Marie-Josée Vanleene (65) en Gerry Capon (70).

De viervoudige moordenaar kwam deze ochtend niet zelf luisteren naar het verdict van de drie raadsheren van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. Liever bleef hij in zijn cel in de gevangenis van Brugge. Daar zit hij al opgesloten sinds eind juli 2017. Toen pakte de politie hem op in de Oostendse Delhaize. Daarmee kwam een einde aan een bloederige moordtocht die de werkloze bodybuilder de dagen daarvoor had gehouden.

Jeroen Verstraete. (GF)
Jeroen Verstraete. (GF)

Op 24 juli trok hij naar de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg, klom er over een vier meter hoge muur en wachtte geduldig tot fotograaf Jeroen Verstraete (39) zou thuiskomen. De man had, althans volgens Alex Dean, een te innige relatie met Mailys Descamps, het ex-liefje van Alex Dean en nam ook enkele pikante foto’s van het meisje. Toen hij arriveerde, werd hij meteen gekneveld en na een urenlange foltering afgemaakt met een mes.

Mailys Descamps. (GF)
Mailys Descamps. (GF)

Daags nadien, op 25 juli, trok Alex Dean naar de woning in Moere waar Mailys Descamps met haar moeder Jasmijn en haar broertje M. woonde. Die twee laatsten waren op reis. Het meisje voelde zich alleen niet op haar gemak in het huis en belde haar moeder. Die stuurde haar ouders om een kijkje te gaan nemen. Op dat moment sloeg Alex Dean, die al die tijd in het struikgewas in de tuin had zitten wachten, toe. Zowel zijn ex-lief als haar grootouders maakte hij af met een mes. Nadien vluchtte hij weg.

Marie-Josée Vanleene. (GF)
Marie-Josée Vanleene. (GF)

Na drie en een half jaar onderzoek acht de kamer van inbeschuldigingstelling de tijd nu rijp om het dossier voor te leggen aan een assisenjury. Wanneer het proces zal kunnen doorgaan, is nog niet bepaald.

Gerrit Cappon. (GF)
Gerrit Cappon. (GF)
Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.