Bieke Grunewald wordt 21 in 2021

Bieke Grunewald plaatst een verre reis bovenaan haar bucketlist.© BC
Bieke Grunewald plaatst een verre reis bovenaan haar bucketlist.© BC
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Bieke Grunewald vierde haar 21ste verjaardag op 16 januari. Ze is de dochter van Peter Grunewald en Cynthia Callebout en de zus van de tweeling Tom en Tibo. Het gezin woont langs de Ernest Claesstraat in Eernegem. Bieke studeert audiologische wetenschappen aan de universiteit van Gent. Ze woont samen met haar vriend Sven.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Van 8 uur ‘s morgens tot 15 à 16 uur in de namiddag werk ik voor school. Daarna ga ik lopen of wandelen, veelal in het Citadelpark omdat we vlakbij wonen. ‘s Avonds kook ik samen met mijn vriend. Daarna bekijken we een serie of lees ik wat. In het weekend ga ik naar huis in Eernegem. Ik ben zeer gehecht aan ons gezin.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Sinds maart vorig jaar ben ik veel beginnen lopen. Ik heb getraind voor een halve marathon. Die heb ik in de zomer gelopen. Door mijn stage stond het lopen op een laag pitje, maar nu ben ik weer volop aan het opbouwen.”

Hoe zit het met je muzikale smaak?

“Ik ben een grote muziekfan. Zopas heb ik de Classics 1000 op Radio 1 beluisterd. Ik hou van rock, maar ook van klassieke muziek. Ik speel bij de Koninklijke Stadsharmonie Oostende.”

Denk je dat concerten en festivals al zullen kunnen dit jaar?

“Niet op de manier die we gewoon zijn. Kleinschaliger en met meer maatregelen zie ik toch wel het één en het ander mogelijk.”

Ben je een Netflixer en wat moet je zeker gezien hebben?

“De serie How to Get Away with Murder is een echte aanrader.”

Is er ook tijd om eens een boek te lezen?

“Zeker. Ik probeer een gezond evenwicht te vinden tussen televisie en een boek. Momenteel ben ik bezig in De Geniale Vriendin , een roman van Elena Ferrante. Ook boeken over gezondheid zijn mijn ding. Zo las ik laatst The Fittest You van Gudrun Hespel en Dear Good Morning van Lienke de Jong.”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Ik zou het wel kunnen, maar ik doe het niet. Zeker nu in deze tijden ben ik er nog meer mee bezig, want het is momenteel dé manier om contact te houden met vrienden en familie.”

Waar kan je absoluut niet tegen? En kom je dan in opstand?

“Ik heb het moeilijk met mensen die regels overtreden. Dan heb ik het niet alleen over de coronamaatregelen, maar ook over de verkeersregels. Ik vind het belangrijk dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen en hun burgerlijke plichten nakomen. Ik kan ook niet tegen onrecht. Daar durf ik wel iets op zeggen.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Normaal zou ik nu op uitwisseling zijn in Sydney, Australië. Maar door corona is dat avontuur afgelast. Een verre reis maken, staat dan ook bovenaan mijn bucketlist.”

(BCO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.