Anzegemse kapper verzamelt in vier weken zo’n tien kilo haar van coronakapsels

Kapper Alexander Corbanie, op de foto met echtgenote Anja Scherpereel, heeft nog nooit in vier weken tijd zoveel haar bijeengeveegd.© Xander Cottens
Kapper Alexander Corbanie, op de foto met echtgenote Anja Scherpereel, heeft nog nooit in vier weken tijd zoveel haar bijeengeveegd.© Xander Cottens
Xander Cottens

Herenkapper Alexander uit de Kerkstraat in Anzegem hield vier weken lang het haar bij van zijn klanten. Het resultaat van meer dan 450 herenkapsels is een berg haar van wel 10 kilo. Veel meer dan hij gewoonlijk moet bijeenvegen, en dat allemaal door de lange lockdownkapsels.

“Toch een enorm pakske, als je het hier zo ziet liggen”, zegt Alexander Corbanie (49) en hij bekijkt goedkeurend de hoop haar in zijn kapperszaak. Je kan de verschillende haarkleuren mooi onderscheiden al blijkt het merendeel een bruin tot lichtbruin kapsel te hebben.

Met de tondeuse geëxperimenteerd

“Het is veel meer dan anders, uiteraard, door de corona hebben heel wat mannen hun haar laten groeien. Sommigen hebben zelf met de tondeuse geëxperimenteerd. Enkelingen staken zelfs de grens met Frankrijk over om daar hun haar te laten knippen tot het daar ook niet meer kon”, weet de kapper.

Alexander is gelukkig dat hij opnieuw aan de slag kan. Op dit moment zijn er klanten die nog steeds voor het eerst moeten komen sinds de heropening. Al zijn er ook klanten die al een tweede keer langskomen.

Die lockdown was echt niet leuk, ik doe mijn werk graag en plots mag je dat niet meer doen.

Het is niet altijd even gemakkelijk geweest voor de Anzegemse kapper. Tijdens de eerste lockdown heeft hij nog heel wat klusjes kunnen doen in huis. Maar de tweede lockdown zakte het moraal dieper.

“Hij zat wel diep, gelukkig steunen de kappers elkaar wel. Maar had dit nog langer geduurd, dan was dit financieel waarschijnlijk ook moeilijk geworden”, vertelt Anja Scherpereel (49), de vrouw van Alexander.

Geen enkel perspectief

“Het grootste probleem was dat we geen enkel perspectief hadden. Elke keer weer werd de heropening vooruitgeschoven. Dat was echt niet leuk die lockdown, ik doe mijn werk graag en plots mocht je dat niet meer doen”, zucht Alexander.

Hij hield zich tijdens de sluiting vooral bezig met wandelen, koken en kuisen. Eens de kapperszaak opnieuw open kon, voegde hij spontaan een extra openingsdag toe. “Ik heb direct de maandag ook mijn kapperszaak geopend om te knippen. Ik vond dat maar normaal, er was werk genoeg”, zegt Alexander.

Niet lang genoeg voor Think Pink

Wat er nu met het haar zal gebeuren? “Dat gaat de vuilbak in. Het is veel te kort om pruiken mee te maken zoals voor Think Pink. Mannen hebben doorgaans niet zo’n lang haar.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.