Zonnebeekse gemeenteraad geïnstalleerd

© ZB
Redactie KW

23 gemeenteraadsleden mochten maandag de eed afleggen bij voorzitter Thijs D’Alleine. Ook de schepenen en leden van het bijzonder Comité voor de sociale dienst en het AGB MMP1917 werden aangeduid.

De Zonnebeeks raadszaal was te klein voor de installatie van de nieuwe raad. De extra bijgehaalde plooistoelen waren te weinig om de aanwezige kennissen, vrienden en familieleden een zitje te geven. Burgemeester Dirk Sioen bracht eerst hulde aan de afscheidnemende schepenen en raadsleden, die een klein geschenk mochten ontvangen. Daarna mochten de 23 raadsleden de eed afleggen bij voorzitter Thijs D’Alleine.

De Zonnebeekse raad telt 9 nieuwe gezichten. Ook de schepenen Ingrid Vandepitte, Koen Meerssseman, Jan Vandoolaege en Sabine Vanderhaeghen en Joachim Jonckheere (allen #Team8980) legden de eed af. Het #Team8980 maakt met 14 zetels de volstrekte meerderheid uit terwijl de oppositie met InSamenSpraak, N-VA en lijst Passendale, met 9 zetels telt. De aanstelling verliep vlot en sereen.

Ook de leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst mochten de eed afleggen. Naast voorzitter Joachim Jonckheere bestaat het BCSD uit #Teamers8980 Evelien D’Hellem, Johan Tally (na 4 jaar Kevin Carrein), Philippe Rassalle (na 3 jaar Christine Vanexem), An Denorme (na 2 jaar Patricia Vandamme en na 2 jaar Valerie Leroy), Johan Vander Meiren (N-VA) en Christoph Zole (InSamenSpraak). Daarna werd de raad van het ABG MMP1917 aangesteld, dat bestaat uit voorzitter Joachim Jonckheere, Paul Vanlerberghe, Luc Delancker, Wendy Pattyn, Andy Veeckman, Nele Dejonghe, Johan Leleu, Valerie Leroy en Christine Vanexem (na 3 jaar Phillippe Rassalle).

Na felicitaties aan de meerderheid beloofde de oppositie en stevig maar constructieve oppositie te voeren waarbij de burger centraal staat. Bij de stemming voor de leden voor de politieraad was er alvast een goede samenwerking van de oppositiepartijen, die samen voor Maxim Vermeeren (InSamenSpraak) kozen en dit ten nadele van Frans Deleu ( #Team) ook Koen Meersseman werd verkozen voor de politieraad.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten