Wilfried Vandaele legt eed af als burgemeester van De Haan

Wilfried Vandaele (59) legde vanochtend de eed af bij gouverneur Carl Decaluwé als nieuwe burgemeester van De Haan. “Het is geen lacheding, maar een grote verantwoordelijkheid”, vindt hij.

© Davy Coghe

Wilfried Vandaele en zijn lijst Open & N-VA vormden op 14 oktober een coalitie met de lijst Vooruit! van Marleen De Soete. Zo stuurden ze de lijst Bewust van huidig burgemeester Peter Breemersch naar huis. Open & N-VA en Bewust haalden allebei tien zetels in De Haan, Vooruit! twee en Groen één.

Vanochtend legde Wilfried Vandaele de eed af om op 1 januari als burgemeester te kunnen starten. “Ik ga daar redelijk rationeel mee om. Ik ben alweer onderweg naar een volgende afspraak. Ik heb ook altijd een overvolle agenda”, vertelt hij. “Een feestje met bijhorende champagne komt er niet. Mijn vrouw is ook niet meegekomen, nee. Dat is geen mode bij ons. Ze kwam ook nog maar één keer mee naar het parlement.”

“Dienst aan samenleving”

“Maar het is natuurlijk een speciaal moment”, vervolgt Vandaele, die ook provincieraadslid en schepen was en momenteel in het Vlaams Parlement en de Senaat zetelt. “Het is de bekroning van mijn loopbaan, de kers op de taart. En ook een uitdaging. We moeten het nu waarmaken, tonen dat wij ploeg kunnen vormen en het ons lukt zonder ruzie te maken, in tegenstelling tot vroeger. Ik zie het als een dienst aan de samenleving. En het zal veel werk zijn.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.