Scheidsrechter Peter Vanloo kandidaat voor N-VA in Brugge

Redactie KW

Hij was zelf 26 jaar scheidsrechter en zit sinds vorig jaar in het ‘Bureau Arbitrage West-Vlaanderen’.

In voetbalkringen geniet de 52-jarige Peter Vanloo grote bekendheid en waardering. Hij was zelf 26 jaar scheidsrechter. Sinds vorig jaar zit hij in het ‘Bureau Arbitrage West-Vlaanderen’ waar hij instaat voor de opleiding, beoordeling en begeleiding van alle scheidsrechters, van de jeugd tot 1ste provinciale. “Sport is zo belangrijk voor de individuele gezondheid, maar sport verenigt ook mensen van elke rang en stand. We moeten nog meer Bruggelingen, van jong tot oud, aan het bewegen krijgen“, stelt Peter Vanloo.

Ik wil van Sint-Michiels opnieuw een bruisende gemeente maken

Zijn andere passie is muziek. Al jarenlang speelt hij mee met de Koninklijke Speelschaar SFX, zijn instrument is en euphonium (koperen blaasinstrument).

Professioneel werkt hij sinds 1991 als huisbewaarder in de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest), campus Sint-Michiels. Daar is hij ook verantwoordelijk voor het onthaal van de honderden binnen- en buitenlandse studenten. Hij volgt momenteel nog een avondopleiding voor Management Assistent aan het HBO5 in Brugge.

“Al jarenlang heb ik sympathie voor de N-VA, een partij die voor duidelijke keuzes en voor verandering gaat. Dat heeft Brugge nodig”, zegt Peter. “Concreet wil ik van Sint-Michiels opnieuw een bruisende gemeente maken, want vandaag valt hier amper iets te beleven op cultureel en op sportief vlak. Zo moeten we bekijken welke mogelijkheden het Boudewijnpark nog heeft. Waarom zouden Bruggelingen daar geen verlaagd tarief kunnen krijgen?”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.