Sandy strikt dames voor MLM-lijst in Mesen

Melanie Verdru. © EF
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Burgemeester Sandy Evrard is al volop bezig met de lijstvorming voor oktober 2018. Met Kim Develter, Alien Lippinois en Melanie Verdru kon hij al drie nieuwelingen (én dames) strikken. Kristof Veramme (MDM) hoopt opnieuw als lijsttrekker naar de kiezer te kunnen trekken.

De stand van zaken van alle West-Vlaamse gemeenten lees je op www.kw.be/standvanzaken

Doordat in deze legislatuur het aantal inwoners in Mesen tot boven de 1.000 steeg, krijgt het kleinste stadje van België twee gemeenteraadsleden bij, dus van zeven naar negen gemeenteraadsleden. Dat betekent dat de politieke partijen ook negen mensen moeten kunnen strikken om op de lijst te staan. “Maar voor ons wordt dat zeker geen probleem”, zegt burgemeester Sandy Evrard. “Bovendien is Jean-Pierre Verdru dit jaar overleden en hebben Darline Van Eeckhoutte en eerste schepen André Bossaert al aangegeven dat ze stoppen met de lokale politiek, dus hebben we in feite vijf nieuwe mensen nodig. Drie namen kan ik meegeven: Kim Develter, Alien Lippinois en Melanie Verdru, de dochter van Jean-Pierre. Dan hebben we nog twee plaatsen over. Daarvoor zijn er in ieder geval kandidaten genoeg, maar er is ook nog tijd genoeg om daarover de knoop door te hakken. In ieder geval zal ik opnieuw lijsttrekker zijn. Logischerwijs is de tweede plaats weggelegd voor Katelijn Poissonnier, maar 100 procent zeker is dat nog niet.”

Onduidelijkheid bij MDM

De andere partij in Mesen, MDM, staat duidelijk minder ver in de lijstvorming. Tijdens de vorige verkiezingen konden de christendemocraten maar één gemeenteraadszitje in de wacht slepen, een verlies van één zetel. “We hebben nog geen tijd gehad om voor de lijstvorming te kijken”, zegt enig gemeenteraadslid Kristof Veramme. “Ik hoop alvast dat ik opnieuw lijsttrekker mag zijn, maar er ligt nog niets vast. Of we onze lijst met negen personen zullen kunnen vullen? Dat zal afhangen van de Mesenaars. Vast staat dat twee oudgedienden al zeker niet van de partij zullen zullen zijn. Jean Vanhoorne is gestopt met politiek en Frankie Slegers (vader van Bercy Slegers, red.) is overleden.”