Patrick Tamsin kiest voor N-VA in Heuvelland

Patrick Tamsin. © a-EF
Redactie KW

Patrick Tamsin uit Nieuwkerke (60) stapt in de politiek. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober staat hij op de lijst van N-VA. “Maar dan wel als onafhankelijke. Zo word ik een N-VA-plusser.”

Aan de vooravond van de verkiezingen in 2006 zat de Nieuwkerkenaar nog aan de tafel met CD&V. “Het was toen mijn eerste concreet gesprek met een Heuvellandse politieke partij”, herinnert Patrick Tamsin zich. “Het werd misschien wel CD&V omwille van mijn vader Fernand. Hij was voor de toenmalige CVP gemeenteraadslid, voor de fusie in Sint-Kruis en na de fusie in Brugge. De gesprekken met CD&V Heuvelland kenden verder geen gevolgen.”

Later werd Patrick voorzitter van VVV Heuvelland en liet de politieke lamp wat doven. Tot nu in 2018. “Ik liet ondertussen de Bosgeus over en ben ook niet langer voorzitter van VVV. Ik wou me verder engageren voor de gemeente maar zonder een politieke kleur te bekennen. In het hele verkiezingsverhaal is de persoon zoveel belangrijker dan de partij. Dit zou mijn pa Fernand zeker niet graag gehoord hebben. Wellicht draait hij zich nu in zijn graf om.” Dat Patrick Tamsin alsnog met N-VA Heuvelland meegaat, is volgens hem te danken aan de realisaties van de partij de voorbije jaren in samenwerking met Gemeentebelangen. Een aantal van die realisaties is aan een opwaardering toe en daarvan wil hij werk maken.”

Fietspad

Een van de dromen van Patrick is de realisatie van een fietspad vanuit elk Heuvellands dorp naar Ieper en Poperinge. “Lukt het niet via de grotere wegen, dan gaat men maar voor een alternatieve weg. Zo kan de Oude Dranouterstraat in Nieuwkerke mits een aantal ingrepen al een alternatief voor die drukke Dranouterstraat zijn.” De Nieuwkerkenaar ziet ook hoe druk het avonturenparcours in zijn dorp wordt gebruikt. “Kinderen moeten kunnen spelen. Dat ze met dat bakske in hun handen de dag doorkomen, moeten we zoveel mogelijk vermijden. We moeten hen wel de nodige alternatieven aanbieden. Zoals een binnenspeelplaats in geval van slecht weer. Of hen het buitengevoel meegeven door aan de oude tramweg een blotevoetenpad aan te leggen.”

Verwacht niet meteen dat de voormalige uitbater van de Bosgeus aan de deur staat voor een klassiek verkiezingspraatje. “Ik zal op mijn fietstochtje met de toevallige passant vrijblijvend een praatje slaan. Dan zien we wel.”

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.