Oranje schepencollege in Oostkamp

Zittend: schepen Sam Van de Caveye, schepen Delphine Roels, eerste schepen Els Roelof, Algemeen directeur Oostkamp Jan Compernol, voorzitster Gemeenteraad Liesbeth Gellinck, Burgemeester Jan de Keyzer, schepen Katrien Talloen, schepen Geert Pyfferoen, en Schepen Sebastian Vande Ginste.Middenste rij: Jean-Pierre Fraeyman, Marleen Clarisse,Geert Callebert,Dieter Van Parys,Nel Thieren,Bram Geysen, Joke Vandeputte,Toben Braeckevelt,Carol Cartigny en Franky De Jonghe.Achteraan: Thomas Delputte,Justine Soulliaert,Filip Wijbo, Robin Declerck, Stefaan Bollaert, Ann Vanderbauwede,Liliane De Baene,Valentien Goethals, Björd Grijp. © GST
Redactie KW

De raadzaal in Oostcampus was te klein om alle familieleden en vrienden van de nieuw verkozen raadsleden binnen te laten op de installatie vergadering van de gemeenteraad van Oostkamp.

Het was burgemeester Jan de Keyser die iedereen verwelkomde in plaats van ontslagnemend voorzitter van de gemeenteraad Eric Denis totdat de nieuwe voorzitster van de gemeenteraad is Liesbeth Gellinck was aangesteld.

Met de winst van 3 zetels behaalde de CD&V nu 16 zetels op 27 en heeft ze de absolute meerderheid in de gemeenteraad waardoor voor Oostkamp er geen coalitie moet gevormd worden. Sp.a verhuist na zes jaar in de meerderheid en twee schepenzetels naar de oppositie met behoud van haar drie zetels, NV-A halveert zijn zitjes van acht naar vier maar blijft de grootste oppositie partij, Groen wordt vertegenwoordig door twee dames in de raad en het Vlaams Belang verdubbelt zijn zitjes (2).

Het schepencollege kleurt dus volledig oranje met Jan de Keyser die zichzelf opvolgt als burgemeester. Hij behaalde op 14 oktober 3.821 voorkeurstemmen. Eerste schepen is Els Roelof (2.274 voorkeurstemmen). Katrien Talloen en Delphine Roels kunnen hun werk binnen het schepencollege verderzetten. Sebastian Vande Ginste ruilt zijn zitje als voorzitter van het OCMW voor een schepenzetel en Geert Pyfferoen schuift door vanuit de gemeenteraad naar het schepencollege. Sam Van De Caveye werd bij zijn eerste deelname aan de verkiezingen direct verkozen met 1.381 voorkeurstemmen had hij recht op een schepenzetel die hij ook opneemt.

Verschuivingen

26 van de 27 verkozenen nemen hun mandaat op,enkel Annie Sintubin uit Ruddervoorde schuift haar zitje door. Annie Sintubin werd verkozen voor het Vlaams Belang maar besliste de week na de verkiezingen haar mandaat niet op te nemen en haar echtgenoot tevens eerste opvolger Jean-Pierre Fraeyman (65) als gemeenteraadslid aan te duiden. ” Jean-Pierre heeft reeds in de gemeenteraad gezeteld in de periode 2007 – 2012, hij heeft reeds de nodige ervaring en is gewoon mondiger dan ikzelf” weet Annie te vertellen, ” hij kan vanuit zijn ervaring meer betekenen voor de partij binnen de gemeenteraad dan ikzelf.” In de loop van deze legistatuur zijn er nog twee wissels voorzien, Gert Pyfferoen heeft de fakkel door aan Toben Braeckevelt en Katrien Talloen staat haar zitje af aan Nel Thierren.

Door de integratie van het OCMW in de gemeenteraad moet voor het eerst ook een bijzonder Comité voor de sociale dienst worden opgericht. Sebastian Vande Ginste (CD&V) werd verkozen als voorzitter en de leden zijn Liesbeth Ally (CD&V), Nancy De Bruyne(CD&V), Andy Dewitte (CD&V), Evy De Vlieghere(CD&V), Anneloore Laevens(sp.a), Els Sarazyn (N-VA), Nancy Compernolle(CD&V) en Geert Vercruyce (Groen). Het comité komt maandelijks bijeen en de taken zijn: beslissen over de toekenning, terugvordering, herziening en schorsing van individuele steun op vlak van de maatschappelijke dienstverlening en integratie. Het bekrachtigen van beslissingen van de voorzitter van het Bijzonder Comité voor de sociale dienst.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.