Maldegemse gemeenteraad uit de startblokken

Maldegem wordt de komende zes jaar bestuurd door burgemeester Bart Van Hulle bestuurt met zijn schepenen en raadsleden. © LV
Redactie KW

Meer dan 500 mensen zakten maandagavond af naar Den Hoogen Pad in Adegem om er de installatie van de nieuwe gemeenteraad bij te wonen.

Het was Koenraad De Ceuninck (CD&V) gemeenteraadvoorzitter in de vorige bestuursperiode die de 26 raadsleden naar voor riep om de eed af te leggen. Daarna gaf hij de hamer door aan Peter Van Hecke (N-VA), de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad. Maldegem wordt de komende zes jaar bestuurd door een Open VLD (negen zetels), N-VA (vijf zetels) en De Merlaan (drie zetels), meerderheid.

Naast burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) maken ook Nicole Maenhout (N-VA), Peter Van Hecke (Open VLD), Jason Van Landschoot (Open VLD), Rudi De Smet (N-VA), Glenn Longeville en Marleen Van den Bussche (De Merlaan) deel uit van het schepencollege. In zijn korte toespraak, op het einde van de raadszitting, kondigde burgemeester Van Hulle aan dat hij een nieuwe wind door politiek Maldegem wil laten waaien. De lijn tussen meerderheid en oppositie moet flinterdun worden.

(LV)