Ledegem installeert nieuwe raad

© JS
Redactie KW

De raad telt 21 leden en daarvan worden er achttien zitjes ingenomen door de coalitie CD&V/VD. sp.a telt twee leden in de raad en Groen één. Open VLD dat in het verleden met Piet Vandermeersch een verkozene had, is nu ook opgenomen binnen de meerderheidscoalitie. De nieuwe gemeenteraad telt elf mannen en tien vrouwen.

Burgemeester Bart Dochy blijft voorzitter van de raad tot 31 december 2022. De schepenen zijn Greta Vandeputte, Geert Dessein en Sybille Geldhof. Op 1 januari 2023 wordt Sybille opgevolgd door Emiel Debusseré. Sybille wordt dan voorzitter van de gemeenteraad.

Nadat de schepenen ook hun eed hadden afgelegd werd gekozen voor de leden van de politieraad: Gerda Dewulf, Bart Maertens en Geert Wylin.

Na een korte onderbreking kwam ook de nieuwe OCMW-raad samen. Deze bestaat nu uit de zelfde mensen als de huidige gemeenteraad, voorgezeten door de burgemeester.

Daarnaast was er ook de samenstelling van het Bijzonder Comité voor Sociale dienst onder leiding van Wally Corneillie. Daar Wally op dat moment nog geen schepen was, wordt hij van rechtswege toegevoegd aan het schepencollege. Hij krijgt ook de bevoegdheid van financiën en kerkfabrieken.

Ook de leden van de BCSD werden verkozen: Nico Clarysse, Nancy Vansteenkiste, Annie Vermeersch, Raf Selschotter en Tine Clicque, deze beiden tot 31 december 2020, voor de meerderheid en Hélène Vanacker voor de sp.a.

(LDE)