Jos Sypré neemt burgemeesterssjerp over van Johan De Rycke in Beernem

Jos Sypré. © RB
Redactie KW

Volgens Jos Sypré, de nieuwe burgemeester, is het succes dat zijn partij, CD&V, behaalde te danken aan de nieuwe wind die door Beernem blaast. Hij vertelt dat hij samen met Kris Vincke de tijd heeft genomen om heel omzichtig te bouwen aan een lijst van 25 kandidaten, die het verschil kunnen maken. Volgens hem zijn de 25 kandidaten beloond geweest voor de vele inspanningen die ze leverden. De CD&V is tien procent gestegen, wat getuigt van de goede campagne van ‘Het Jos Team’.

“Het werkveld lag volledig open en we besloten met een nieuwe coalitiepartner werk te maken van onze toekomst. We hebben goed samengewerkt met N-VA, die een goede score behaalde, maar aan politiek doen kan soms eigenaardig aflopen. In elk geval hadden wij geen voorakkoord gesloten.”

“Trouwens, alle partijen praten wel eens met elkaar. Ik wil de burgemeester worden voor alle Beernemnaars, vandaar dat ik op 1 januari stop met mijn job in het onderwijs en 200 procent voor het burgemeesterschap wil gaan”, aldus Jos Sypré.

Samenwerking

“Vele realisaties zijn er gekomen, niet door de kracht van verandering, maar wel door de kracht van de samenwerking en de continuïteit. Het recyclagepark, de nieuwe bibliotheek, het Schepenhuys, de realisaties in het sportpark Drogenbrood, waterzuiveringsprojecten, aanleg van fietspaden, aanpassing van de jeugdlokalen, de Boost, trage wegen, uitbouwen van toerisme, hulp voor wie het nodig heeft, vakantiewerking voor de jongeren, kinderopvang, gemeenteschool, het jeugdhuis, uitbreiding industriezone, ondersteunen landbouw en herwaardering van begraafplaatsen vormden de ingrediënten van ons vorig beleid”.

Sociaal beleid

“Met onze coalitiepartner N-VA hebben we een goed financieel evenwicht behouden, dat startte bij het werk van André Vande Velde en Mie Debruyne.”

“We krijgen wel eens de kritiek dat we mee verantwoordelijk zijn voor het afbouwen van de sociale zekerheid in Beernem. Dat kan ik tegenspreken, want CD&V is altijd al gangmaker voor het sociaal beleid in Beernem en dat willen we bestendigen.”

“Naar de toekomst zie ik belangrijke uitdagingen. Investeringen in sociale zaken en het bereiken van de doelgroep kan aan slagkracht en efficiëntie winnen als er binnen ieder beleidsdomein nagedacht wordt op welke manier middelen voor sport, cultuur, jeugd, onderwijs ook aangewend kunnen worden voor wie het moeilijk heeft.”

“Meerdere studies toonden aan dat de renovatie van het bestaand zwembad niet opweegt tegen een nieuwbouw”

“We moeten daarvoor extra middelen vrij maken, wat veel doordachter is dan enkel voor één beleidsdomein een verdubbeling van de financiële middelen te vragen. Ook op het gebied van de sport hebben we heel wat investeringen gedaan.”

“Onze vorige beleidsdomeinen stonden in het teken van cultuur en dienstverlening. Alles moet in zijn tijdsgeest gezien worden. “

“Het bouwen van een zwembad, bibliotheek, voetbalinfrastructuur wordt over meerdere jaren gespreid en dat gebeurt pas om de veertig jaar. Zo blijft het betaalbaar”.

Nieuw zwembad ?

“Voor het dossier BMX-piste kreeg ik te weinig steun in het schepencollege. Misschien komt het er toch nog. De Boest is onlangs opgestart.”

“Hier kunnen turn- en tafeltennisverenigingen gebruik van maken. Het dossier van het voetbal werd voor de fusievereniging VVC Beernem opgestart en uitgevoerd. De oude accommodaties waren tot op de draad versleten.”

“Men kan zich afvragen of we een nieuw zwembad nodig hebben. Meerdere studies toonden aan dat de renovatie van het bestaand zwembad niet opweegt tegen een nieuwbouw. “

“ls we tegen 2020 erin kunnen, krijgen we een 350.000 euro aan subsidies en die wil ik niet laten verloren gaan.”

Verkeersveiligheid

“We kijken uit voor een zorgzaam Beernem, zorg voor jong en oud en voor diegene die het moeilijk hebben.”

“Ook voor ondernemers zien we een belangrijke doelstelling en willen we een krachtig ondernemingsbeleid uitbouwen met een herwaardering van de Raad Lokale economie. Dan volgen de dossiers betreffende verkeersveiligheid waar we onze aandacht moeten op spitsen.”

“Het wegwerken van files richting E40, het vernieuwen stations kruispunt, beveiligen schoolomgevingen, het verbieden van het zwaar verkeer doorheen onze dorpen te rijden en vooral de aanleg van fietspaden moeten onze aandacht krijgen. “

“l bij al wachten ons nog moeilijke dossiers, maar met onze ploeg zijn we er klaar voor”, aldus Jos Sypré. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten