Jongste gemeenteraadslid wordt schepen in Poperinge

© TOGH
Redactie KW

De Gotische zaal van het Poperingse stadhuis liep donderdagavond mooi vol voor de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad. De nieuwelingen lieten meteen van zich horen. Bram Meeuw profileerde zich als fractieleider van Open VLD en Bryan Vanderhaeghe (Samen) wordt als jongste gemeenteraadslid meteen schepen.

Zo’n tweehonderd aanwezigen zagen hoe de 33 raadsleden donderdagavond op hun paasbest de eed aflegden in de statige gotische zaal van het stadhuis. Veel vertrouwde gezichten passeerden de revue, maar toch ook enkele nieuwelingen: Alex Colpaert (Groen), Klaas Verbeke (Samen), Jeroen Verdonck (CD&V), Bram Meeuw (Open VLD), Johan Pil (CD&V), Joseph Delalleau (CD&V), Isabel Sticker (Open VLD), Christine Verdonck (Open VLD), Bryan Vanderhaeghe (Samen) en Chantal Vanelstlande (CD&V).

Traditiegetrouw werd op de installatievergadering ook de vertegenwoordigers voor de politieraad verkozen door de gemeenteraadsleden. De vier Poperingse leden van de politieraad zijn Marjan Chapelle, Ben Desmyter, Marc Devos en Johan Lefever. Jean Marie Blondeel had zich ook kandidaat gesteld, maar hij viel uit de boot bij de stemming.

Voor Christof Dejaegher (CD&V) is het al de derde ambtstermijn als burgemeester. Kris Notebaert, Loes Vandromme en Ben Desmyter worden opnieuw CD&V-schepenen. Jongste gemeenteraadslid en nieuw gezicht Bryan Vanderhaeghe (1, Samen) wordt voor zes jaar toegevoegd schepen en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Marjan Chapelle (Samen) wordt eveneens schepen voor een termijn van twee jaar, waarna Klaas Verbeke (CD&V) voor vier jaar Marjan zal opvolgen als schepen.

(TOGH)