“Geen echte verkiezingen in Zuienkerke”

Alain De Vlieghe bij zijn eedaflegging in 2012. © Benny Proot
Redactie KW

Burgemeester Alain De Vlieghe wordt in 2018 opnieuw lijststrekker voor zijn partij. Kurt Ravyts (Vlaams Belang) is voorlopig niet van plan om volgend jaar nog eens op te komen in Zuienkerke. Met zijn onafhankelijke lijst Nog Beter Zuienkerke zorgde hij er in 2012 voor dat de Lijst Burgemeester na het afhaken van oppositiepartij Zuienkerke Plus geen vrij spel kreeg bij de stembusgang.

De stand van zaken van alle West-Vlaamse gemeenten lees je op www.kw.be/standvanzaken

“Momenteel heb ik niet de intentie om mijn nek uit te steken en me opnieuw in dat avontuur te storten. Ik ga dus geen lijst meer indienen”, zegt Kurt Ravyts. “En daarmee bestaat de kans dat er in Zuienkerke straks geen echte verkiezingen zullen plaatsvinden.”

Wel laat Ravyts de deur op een kier voor eventuele samenwerking met andere gelijkgezinden buiten zijn partij. “Negen procent was geen slecht resultaat voor een eenmanspartij. Ik ben alleen onvoldoende gemotiveerd om nog eens in mijn eentje aan de kar te duwen“, klinkt het. “Maar ik heb op dit moment geen weet van dissidentie in de rangen van Lijst Burgemeester en heb ook de indruk dat er bij de Zuienkerkse bevolking weinig ongenoegen heerst. En als dat wel zo is, dan wordt het alleszins niet geventileerd. Jammer, want ik ben persoonlijk van mening dat er oppositie moet zijn. Het zegt wel iets over de Zuienkerkse mentaliteit en het politieke klimaat alhier, want zelfs in Spiere-Helkijn kunnen er echte verkiezingen plaatsvinden. Hier is N-VA er bij de vorige verkiezingen niet eens in geslaagd om een lokale afdeling van de grond te krijgen.”

Algemene tevredenheid

“Partijpolitiek speelt in Zuienkerke helemaal niet en dat bemoeilijkt de oprichting van een afdeling. Ik zie zich daarvoor ook niemand opwerpen, er heerst een algemene tevredenheid en de bevolking lijkt aan oppositie geen nood te hebben”, zegt Daphné Dumery van N-VA Blankenberge. Ravyts blijft overigens wel van oordeel dat een gemeente als Zuienkerke zonder fusie moeilijk leefbaar blijft. “De geringe bestuurskracht en gebrekkige dienstverlening zijn een teken aan de wand.”

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten