Dochter van burgemeester van Stalhille op N-VA-lijst in Jabbeke

Anne-Marie Maes met echtgenoot Norbert Demonie. © GF
Redactie KW

Anne-Marie Maes treedt in de voetsporen van haar vader. Ze is de dochter van wijlen Hypoliet Maes, de laatste burgemeester van het zelfstandige Stalhille en de eerste voorzitter van het OCMW van Groot-Jabbeke.

De 64-jarige Anne-Marie Maes heeft een voltijdse loopbaan als regentes achter de rug bij Spes Nostra van het Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartinstituut in Sint-Andries en het Immaculata-instituut in Sint-Michiels. Ze was vele jaren voorzitster van het oudercomité van de lagere school in Stalhille.

Op rust is deze Anne-Marie Maes helemaal niet, samen met haar man Norbert Demonie runt ze nog een imkerij en glasblazerij met winkel. Ze engageert zich ook nog als bestuurslid bij Vl@s Jabbeke (Vlaamse Actieve Senioren) dat voordrachten en uitstappen organiseert, de imkervereniging De Koninklijke Brugse Noorderlijke en Zuiderlijke Honingbij en de Jabbeekse Reuzengroep.

Anne-Marie Maes wil zich onder andere inzetten voor een oordeelkundig beheer van het openbaar groen met oog voor de biodiversiteit. “Jabbeke moet een voorbeeld nemen aan Beernem, waar N-VA mee bestuurt, en in 2017 erkend werd tot bijenvriendelijkste gemeente van het land. Ook op vlak van cultuur en lokale economie zou het Jabbeekse bestuur meer ambitie mogen tonen”, klinkt het in een mededeling.

“Anne-Marie Maes wil zich verder nog inzetten voor een warme samenleving waar we hulp bieden aan wie het nodig heeft, met speciale aandacht voor het steeds groter aantal ouderen onder ons.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.