Cardioloog leidt N-VA-fractie in Kortrijkse gemeenteraad

Philippe Dejaegher is de nieuwe fractieleider van N-VA in de Kortrijkse gemeenteraad. © AN
Redactie KW

Niet Liesbet Maddens, maar wel nieuwkomer Philippe Dejaegher zal de fractie van N-VA in de gemeenteraad van Kortrijk voorzitten. N-VA heeft vier verkozenen, onder wie twee schepenen.

Donderdagavond vindt in het stadhuis van Kortrijk de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad en Raad voor Maatschappelijk Welzijn plaats. N-VA stelt vlak voor aanvang van die installatie trots cardioloog Philippe Dejaegher voor als nieuwe fractieleider. Hij volgt daarmee zijn collega-raadslid Liesbet Maddens op. Naast Philippe en Liesbet zetelen ook schepenen Axel Ronse en Kelly Detavernier namens N-VA in de Kortrijkse gemeenteraad.

Philippe Dejaegher is een 62-jarige Kortrijkzaan. Hij is lid van N-VA Kortrijk sinds de oprichting in 2001, maar nam in oktober voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Als cardioloog is hij verbonden aan AZ Groeninge, daarnaast doceert hij aan hogeschool Vives in Kortrijk. Hij is gewezen voorzitter van de Marnixring Kortrijk Broel en mede-organisator van de tweejaarlijkse André Demedtsprijs.”Mijn prioriteiten liggen binnen de gezondheidszorg. Ik wil volop inzetten op een hartveilige stad met propere lucht. Anderzijds liggen ook integratie en inburgering me zeer nauw aan het hart”, aldus de nieuwe fractieleider.

Liesbet Maddens (52) is het tweede gemeenteraadslid voor N-VA in Kortrijk en de vertegenwoordiger van de partij in de Politieraad. Axel Ronse (37) is de nieuwe schepen van Cultuur, Kelly Detavernier (39) start aan haar tweede termijn als schepen voor Modern en Nieuw Bestuur.Ze neemt naast haar huidige bevoegdheden (Financiën, Onderwijs, Evenementen, Kerkfabrieken en Jumelages), ook Personeel en de Interne Organisatie voor haar rekening.

Peter Sustronck (59 jaar uit Kortrijk) wordt lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Als advocaat is hij sinds 1982 actief aan de Kortrijkse Balie. Peter is ook ondervoorzitter van de Kortrijkse afdeling.