Alexis Beernaert is lijsttrekker van 8020 Open in Oostkamp

Lijsttrekker van 8020 Open is Alexis Beernaert. © PH
Redactie KW

8020 Open stelt voorlopig een deel van de lijst voor in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Met de naamsverandering naar ‘8020 Open’ in plaats van ‘8020 Blauw’ gaat men voor een open lijst die toegankelijk is voor al wie zich kandidaat wil stellen met frisse ideeën om een open beleid te voeren voor de toekomst van Oostkamp. Het was een publiek geheim dat Alexis Beernaert de nieuwe lijsttrekker zou zijn.

“8020 Open is een ambitieus project waarbij we onze gemeente willen voorbereiden op de uitdagingen van de nabije en verre toekomst”, stelt gemeenteraadslid Miguel Chevalier.

We zetten hierbij extra in op inspraak en transparantie. Wij willen de gemeente besturen mét de inwoners van Oostkamp. Bij de lijstvorming kozen we bewust voor een evenwicht tussen onze vertrouwde en nieuwe onafhankelijke kandidaten met een open en positieve visie. We zijn fier om daarbij onze jonge lijsttrekker Alexis Beernaert (26) naar voor te schuiven. Hij is geboren en getogen in Oostkamp en is de zoon van eregemeenteraadslid Filip Beernaert. Na zijn studies accountancy-fiscaliteit ging hij aan de slag bij Ernst & Young, waar hij momenteel actief is als senior-consultant. In zijn jeugdjaren speelde hij voetbal bij KDC Ruddervoorde en vandaag is hij nog actief als vlaggendrager van de oud-strijders.”

Kandidaat uit elke deelgemeente

In de top vijf werd er gekozen voor een kandidaat uit elke deelgemeente, aangevuld met Moerbrugge. Op plaats 2 staat Hannelore Bonte (Waardamme), gevolgd door Miguel Chevalier (Ruddervoorde), nieuwkomer Joris Vanlessen (Hertsberge) en op 5 vinden we Thierry Cleynhens (Moerbrugge).

Hannelore Bonte is leerkracht wetenschappen-wiskunde en moeder van twee kinderen. Ze helpt ook met haar man bij de organisatie van kinderdagverblijf Pietelootje. Joris Vanlessen heeft wel wat ervaring op politiek vlak. Als politiek secretaris van Jong VLD nationaal stond hij in voor de politieke lijn van de liberale jongeren. Hij is afkomstig uit een horecafamilie.

Andere kandidaten

Andere straffe namen op de lijst zijn Kristof Van Hoye (33), bio-ingenieur met oog voor innovatie en duurzaamheid, en cameraman Gery Hoebanx (48) van Villa Politica die met Jan Leyers op tocht ging naar Mekka, maar ook het WK in Rusland mee in beeld bracht.

Verder op de lijst staan bestuurslid Dominique Roets (46), voormalig Belgisch kampioene veldrijden Anja Nobus (44), Severine Demuyt, Christiane De Grande, Annie Hintjens en youngster Kenneth Cleynhens. “Samen met onze ploeg streven we naar een veilige, ondernemende, milieubewuste en bruisende gemeente”, besluit een ambitieuze lijsttrekker Alexis Beernaert.

(PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.