“We hebben samen enorm genoten van het safarigevoel”: Keiemse familie beleeft onvergetelijke trip dankzij De Droomfabriek

Het gezin David met v.l.n.r. Eva Vanbellegehm, Simon David, Corneel David, Regina en Hendrik David, Elisa David, Steven Fevery, Johanna David en Lode Kerckhof. Zij mochten op vakantie naar de Beekse Bergen. © gf
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op zaterdag 2 maart werd de droom van de familie David waargemaakt in De Droomfabriek op Eén. De Familie David baat in Keiem ‘Het Kakelend Kippenmuseum’ uit, een kijk-zorg-en kinderboerderij, dierenpark met cafetaria en een boerderij met jerseykoeien.

De producten van de hoeve worden verwerkt tot ijs, pannenkoeken, warme choco, maar ook de melk, eitjes, appelsap en nog heel wat meer. Die producten kan men niet alleen proeven in de cafetaria maar zijn ook verkrijgbaar in de automaat aan de overkant van de straat bij de vakantiehuisjes.

Het was de droom van Hendrik David (55) en Regina Laverge (56) om eens op safari te gaan en om met het hele gezin samen iets te doen. “Het is zeker al 15 jaar geleden dat we nog eens met vakantie gingen”, vertelt zoon Corneel (26) die meewerkt in het Kakelend Kippenmuseum. “Ik weet dat mijn ouders graag eens een safari zouden doen, de liefde voor dieren zit hier in de hele familie.”

De familie probeert minstens één keer per jaar samen iets te doen, meestal gaat het om een barbecue. “Het was tijdens een familiebarbecue dat de filmploeg kwam binnenvallen, wij wisten nergens van”, lacht vader Hendrik. “Het was een hele belevenis, de hele crew kwam samen met Bart Peeters langs, een toffe ervaring met hartelijke mensen!”

Een zalig avontuur

Zoon Corneel had de droom van zijn ouders doorgestuurd naar De Droomfabriek. Zaterdag 2 maart werden Hendrik, Regina en Corneel verwacht bij de VRT voor de uitzending op tv. “Een zalig avontuur”, vertelt moeder Regina.

“Bart Peeters en Maaike Cafmeyer namen het werk op de boerderij over”

“De ontvangst bij de VRT was heel gastvrij en vrij familiair met een hartelijke verwelkoming door de regisseur en zijn team, net alsof we vorige week nog waren samengekomen, hoewel het ondertussen al van in oktober geleden was. In de opnamestudio waren we toch wel wat gespannen maar alles verliep heel vlot”, klinkt het.

Steun van Bart Peeters en Maaike Caymer

Hendrik en Regina kregen de keuze tussen een safari in Afrika voor hen beiden of een verblijf voor het hele gezin in De Beekse Bergen . “ Regina en ik hebben geen ogenblik getwijfeld”, lacht Hendrik. “Afrika is wel mooi denk ik, maar een vakantie met het hele gezin in de Beekse Bergen is nog veel mooier.” Dus vertrok het gezin op 7 oktober 2023 naar De Beekse Bergen. “We werden uitgewuifd door Bart Peeters en vertrokken met een filmploeg. Het was daar oprecht zalig. Terwijl wij daar waren, kwamen Bart Peeters en Maaike Cafmeyer samen met een team van onze medewerkers op zaterdag het werk doen.”

“We hebben geen moment getwijfeld toen we de keuze kregen tussen Afrika met ons twee of de Beekse Bergen met hele gezin”

Het gezin verbleef in een huisje tussen de giraffen en zebra’s. “Het was zalig die dieren van dichtbij mee te maken. We verbleven er van de vrijdagmiddag tot de maandagnamiddag. We werden er getrakteerd op restaurantbezoeken en genoten van de gezellige sfeer samen met ons gezin. We kregen prachtige taferelen van het thuisfront te zien waar Maaike en Bart ons werk overnamen terwijl wij van leuke gezinsmomenten genoten, herinneringen maakten en genoten van de natuur en het enorme aantal wilde dieren.”

“Het zorgde voor een echt safarigevoel en ook een hele reeks unieke momenten. Dit is zeker iets wat we nooit meer zullen vergeten! We zijn heel dankbaar voor de realisatie van deze mooie droom die tot in de puntjes werd uitgewerkt.”

Safari wegschenken

Op het einde van het programma volgde nog een verrassing. De safari in Afrika, die niet gekozen was door de familie David, mochten zij overhandigen aan de winnaar van het telefoonspel. “Dat maakte het helemaal af: iemand anders kunnen laten genieten van de safari in Afrika, wij wensen hen heel veel fijne momenten”, klinkt het.

Tevreden, een ervaring rijker en vol goede herinneringen kwam het gezin terug naar Keiem waar ze hun eigen paradijsje hebben, midden tussen de dieren.