Inge (43) uit Poperinge doet mee aan Homo Universalis: “Tot in de diepste vezel van mijn lichaam van genoten”

Inge Noyez was klaar voor een nieuw avontuur. © gf
Lara Merlevede
Lara Merlevede Stagiair KW

Inge Noyez (43) uit Poperinge strijdt vanaf zaterdag 30 maart mee voor de titel van ‘Homo Universalis’, net als 99 andere kandidaten uit heel Vlaanderen. In het dagelijkse leven is ze psychiatrisch verpleegkundige in het Heilig Hartziekenhuis in Ieper.

Inge Noyez was klaar voor een nieuw avontuur in haar leven. “Ik heb mij niet speciaal voorbereid. Ik wou het gewoon op mij laten afkomen. Ik heb wel alle afleveringen van de vorige seizoenen gebingewatcht”, lacht Inge. “Ook de afleveringen van het gelijkaardige Nederlandse programma ‘De Alleskunner’ heb ik bekeken om zo goed mogelijk te weten welke soort opdrachten we konden verwachten.”

Super leuk

“Thuis heb ik drie kinderen. Mijn middelste dochter heeft een mentale beperking en autisme, dus daar gaat veel tijd naar toe. Het is thuis dan ook vaak een drukte van jewelste. Ondanks dat de vermoeidheid van de opnames wel in je kleren kruipt, was het heel fijn om even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. De opnames waren echt super leuk. Ik heb er tot in de diepste vezel van mijn lichaam van genoten”, vertelt Inge.

“Heel fijn om even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit”

“De groep was heel leuk en de sfeer zat goed. Je merkte dat iedereen vooral overeenkwam met kandidaten die uit dezelfde provincie kwamen. De opnames waren in Schelle in Antwerpen en de meeste deelnemers carpoolden. Dat creëert meteen een groepsgevoel. Je supportert voor elkaar en het was heel jammer toen er iemand afviel. Ik vergelijk het eigenlijk met een supertof kamp waar iedereen goed overeenkomt en de ene vroeger naar huis moet dan de andere.”

Gravelbike

“In mijn vrije tijd lees ik graag, maar mijn man en ik gaan ook vaak fietsen met onze gravelbike. Stel dat ik de reischeque zou winnen, dan zou ik het fantastisch vinden om overal ter wereld rond te rijden met onze gravelbikes. Onderweg zouden we dan overnachten in verschillende B&B’s.”

‘Homo Universalis’, vanaf zaterdag 30 maart om 20.50 uur op VRT1.

Lees meer over: