‘FC De Kampioenen’-fan Robin (29) verkoopt zelfgemaakte maquette van DDT-garage aan Jacques Vermeire: “Alles exact nagemaakt!”

Camille Jonckheere

Robin Verrecas (29) mocht woensdag 25 oktober zijn zelfgemaakte maquette van de garage van DDT uit de serie ‘FC De Kampioenen’ persoonlijk overhandigen aan Jacques Vermeire. Robin hield tot sinds kort een grote verzameling van attributen uit de serie bij, maar doet die nu bijna allemaal van de hand. “Ik ben vele avonden ermee bezig geweest om alles zo exact mogelijk na te maken, maar nu begon alles te veel plaats in te nemen. En wie zou er beter zijn dan Jacques Vermeire zelf om de maquette over te kopen?”

Robin Verrecas (29) uit Zwankendamme, een dorpje bij Brugge hield er jarenlang een grote collectie van ‘FC De Kampioenen’- attributen op na. “Ik ben daar heel lang mee bezig geweest, maar het werd te veel. Het begon té veel tijd en plaats in beslag te nemen. Mijn verzameling kwam tot aan het plafond. Alles bleef in de dozen zitten en dan heeft er niemand iets aan. Dan doe ik er liever iemand anders een plezier mee, daarom ben ik heel wat dingen beginnen verkopen”, legt Robin uit.

Maquette

Dus ook de maquette moest plaats maken. “Ik ben er maanden aan bezig geweest om in mijn vrije tijd de garage van DDT zo goed als mogelijk na te maken. De maquette nam met zijn 1 meter op 60 centimeter best wel wat plaats in beslag. Die was ook na de verhuis bij mijn ouders in de garage in Oostkamp blijven staan, stof te vergaren.”

“Het was wel spannend, want ik heb de maquette persoonlijk kunnen afgeven aan Jacques Vermeire”

En wie zou er een betere kandidaat zijn dan Jacques Vermeire (DDT) zelf om de maquette over te kopen? “Ik heb natuurlijk veel liever dat de maquette dan terecht komt bij Jacques zelf. Hij zal er zeker nog wat aan hebben. Ik heb Jacques al meermaals gezien bij zijn shows en hem ook al ontmoet tijdens meet & greets van FC De Kampioenen, maar dit was nog spannender. Woensdag ben ik bij hem thuis langs geweest om persoonlijk de maquette af te geven. Al moest hij nog wel op zoek gaan naar een ideaal plaatsje ervoor”, verklapt Robin.

Dat Jacques Vermeire, de acteur van DDT, daar zeer blij mee was, is een understatement. “De garage van DDT is thuisgekomen”, deelde Jacques trots op sociale media. “Super gedetailleerd gemaakt en vriendelijk thuis geleverd door Robin Verrecas. En nee, deze wordt nièt geveild voor ‘Eenmaal Andermaal’, het VTM-programma”, grapt Jacques.

(Lees verder onder de Facebookpost)

Belangrijkste stukken blijven

Robin zal nog enkele belangrijke stukken uit zijn grote verzameling bijhouden. “Het is niet dat ik geen fan meer ben van FC De Kampioenen. Integendeel, ik kijk nog altijd veel naar hun afleveringen. Maar het verzamelen zal vanaf nu heel wat minder zijn. Op dat vlak is het misschien tijd voor iets anders.”

“Ik heb nog een aantal dingen, dat ik wil verkopen. Maar natuurlijk zal ik wat stuks voor mezelf houden, zoals de voetbaltruitjes, affiches, een origineel script van Herman Verbruggen, die Markske speelt, de mascotte en het hoedje van Oscar. Dat zijn wel enkele dingen, waarvan ik geen afstand kan doen”, besluit Robin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier