Waregem / Horeca Waregem / Horeca Van nul naar twee sterren in minder dan twee maanden: Hof van Cleve verbaast culinaire wereld In welgeteld 58 dagen heeft Hof van Cleve 2.0 opnieuw twee sterren veroverd. Chef-kok Floris Van Der Veken nam pas op 1 januari het roer van Peter Goossens over, maar gooit nu al hoge ogen. 26 februari 2024
Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca Geen nieuwe Michelinsterren voor West-Vlaanderen, Boury heeft nu ook Sommelier van het jaar in huis De jaarlijkse uitreiking van de nieuwe Michelinsterren had weinig verrassingen in huis. West-Vlaanderen kreeg geen nieuwe sterren toebedeeld, maar Mathieu Vanneste van het restaurant Boury gaat met de Sommelier Award 2024 aan de haal. Boury zelf mag voor het derde jaar op rij drie sterren aan de gevel hangen. 26 februari 2024
Knokke-Heist / Restaurant Knokke-Heist / Restaurant Ook Michelin toont zich enthousiast over La Rigue van Peter Goossens: “De kritiek heeft ons team sterker gemaakt” Goed nieuws voor Peter Goossens en zijn team van La Rigue in Knokke. Nadat Gault&Millau de luxebrasserie beloonde met 14,5/20, krijgt het restaurant nu ook een vermelding op de website van de Michelingids. “Dit doet natuurlijk deugd. We zijn altijd keihard blijven werken en hebben nu de juiste mensen op de juiste plaats”, zegt algemeen manager Yannick Bouts. 2 december 2023
Update Oostende / Horeca Update Oostende / Horeca Peter Goossens is niet alleen: horeca kreunt onder personeelstekort Het nieuws dat sterrenchef Peter Goossens zijn pas geopende restaurant La Rigue in Knokke een dag extra moet dicht houden omwille van personeelstekort, klinkt bij veel van zijn collega’s bekend in de oren. “Goed geschoold personeel moet je bijna op Mars gaan zoeken”, klinkt het. 24 juli 2023
Update Knokke-Heist / Samenleving Update Knokke-Heist / Samenleving La Rigue van Peter Goossens sluit nu ook tweede dag per week door personeelstekort Het pasgeopende restaurant in luxehotel La Réserve in Knokke-Heist moet noodgedwongen de deuren sluiten op maandag en dinsdag. Chef Peter Goossens is nog altijd op zoek naar extra personeel. 22 juli 2023
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Kijk binnen in La Réserve, het luxueuze hotel van Marc Coucke en Bart Versluys Het bekende hotel La Réserve in Knokke-Heist heeft vandaag de eerste gasten ontvangen. “Met maar liefst 111 couverts voor de lunch beleefde ons restaurant La Rigue, met Peter Goossens als chef, alvast een stevige vuurproef”, zegt manager Yannick Bouts. De Belgische investeerders Marc Coucke en Bart Versluys namen La Réserve in 2021 over 17 juli 2023
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Kleine maand voor opening La Rigue zoekt Peter Goossens nog 25 personeelsleden: “Maar die raken zéker ingevuld” Voor zowat elke functie in zijn nieuwe restaurant La Rigue in Knokke-Heist is Peter Goossens nog op zoek naar personeel. Op de website staan nog 25 vacatures open. “Maar we hebben goeie hoop dat die tegen de opening van maandag 17 juli allemaal ingevuld zijn”, zegt de gelauwerde chef-kok. 27 juni 2023
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Peter Goossens is klaar voor een nieuw hoofdstuk aan onze kust: “Ook in La Réserve zal alleen het allerbeste goed genoeg zijn” Nog tot eind dit jaar staat Peter Goossens aan het hoofd van ‘zijn’ Hof van Cleve. Het driesterrenrestaurant, op een boogscheut van de West-Vlaamse provinciegrens, bouwde hij in drie decennia uit tot een culinaire tempel die foodies uit alle windstreken van deze planeet terstond doet likkebaarden. Eind dit jaar neemt hij afscheid van zijn levenswerk, maar deze zomer opent met La Rigue in het Knokse luxehotel La Réserve een nagelnieuw restaurant dat zijn signatuur zal dragen. “Een nieuwe zaak letterlijk van nul opbouwen, die kans krijg je niet vaak.” 15 juni 2023
Knokke-Heist / Samenleving Knokke-Heist / Samenleving Coucke en Versluys willen terras bouwen aan hotel La Réserve op Zegemeer in Knokke-Heist Als het van Marc Coucke en Bart Versluys afhangt, krijgt hun luxehotel La Réserve in Knokke-Heist er een terras óp het aangrenzende Zegemeer bij. De ondernemers deden daar een aanvraag voor en het gemeentebestuur kende onder voorwaarden een omgevingsvergunning toe. Of het terras er effectief komt, is evenwel nog geen zekerheid. 30 mei 2023
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Peter Goossens onthult nieuw restaurant ‘La Rigue’ in Knokke-Heist 'La Rigue', zo zal het restaurant in het luxehotel La Réserve in Knokke heten, wanneer Peter Goossens er half juli neerstrijkt. Dat kondigt de sterrenchef aan. 10 mei 2023
Opinie Opinie Karl schrijft een brief naar chef-kok Peter Goossens: “Het talent druipt in dikke druppels van elke bereiding ” Karl Vannieuwkerke schrijft vandaag een brief naar chef-kok Peter Goossens. De driesterrenchef van Hof van Cleve in Kruisem liet weten dat hij eind dit jaar zijn zaak verkoopt aan zijn keukenchef en rechterhand Floris Van Der Veken. Peter mag altijd antwoorden: karl@kw.be. 3 maart 2023
Opinie Opinie #iedereenwestvlaming Peter Goossens neemt later dit jaar afscheid van het Hof van Cleve. En dat wordt toch wel even aanpassen. 28 februari 2023
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Peter Goossens verkoopt Hof van Cleve en wil zich focussen op nieuw restaurant in Knoks luxehotel La Réserve Na een carrière van liefst 37 jaar zullen Peter Goossens en zijn echtgenote eind dit jaar definitief afscheid nemen van hun restaurant Hof van Cleve. De bekendste en meest gelauwerde chef-kok van dit land wil zich volledig toeleggen op het nieuwe restaurant dat in het luxehotel La Réserve in Knokke de deuren zal openen. 27 februari 2023
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Avelgemse slager wint prestigieuze wedstrijd van de Belgische Keurslagers in Ter Groene Poorte in Brugge Nogal wat bekend volk, met onder andere Peter Goossens en Paul Van Himst, verzamelden donderdagnamiddag in Voedingsschool Ter Groene Poorte voor de jaarlijkse vakwedstrijd van de Belgische Keurslagers. 20 oktober 2022
Ruiselede / Kunst Ruiselede / Kunst Kunstenaar DD Trans exposeert in driesterrenrestaurant: “Hof van Cleve is de perfecte etalage voor mijn werk” Exquis tafelen en ondertussen genieten van unieke kunst, bij het driesterrenrestaurant Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens is het al enkele jaren een evidentie. Nog tot eind dit jaar mag een West-Vlaming er de wanden opfleuren: Ruiseledenaar Frank Tuytschaever, beter bekend onder zijn artiestennaam DD Trans. “Dit geeft me een geweldige boost”, zegt hij. “Als je je karretje aan de Eddy Merckx van de internationale gastronomie kan hangen, mag je niet twijfelen.” 28 juli 2022
Roeselare / Restaurant Roeselare / Restaurant Thomas Dejonckheere in finale van ‘Eerste Kok van België’: “Ik voel me perfect gelukkig in Mania-K” Thomas Dejonckheere (Mania-K café) plaatste zich voor de finale van ‘Eerste Kok van België 2023’. Deze finale wordt pas in november betwist, maar nu begint hij al aan een traject waarin hij zijn receptuur wil verfijnen en inoefenen. “In de finale geraken is al een eer op zich”, weet hij. 8 juli 2022
Lifestyle Lifestyle Julius Persoone: ”Ik wil graag de beste van de wereld worden” Julius Persoone wil met zijn chocoladecreaties niets minder dan de wereld veroveren. Zijn ouders maakten van The Chocolate Line een begrip in de chocoladewereld, hij laat er vandaag een nieuwe wind door waaien. Het gaat niet zonder slag of stoot, maar vader Dominique en zoon Julius trekken aan hetzelfde zeel. “We delen dezelfde passie, en de koppigheid om onze dromen na te jagen. Maar ik ben geen kopie van mijn vader.” 12 september 2022
Oostende / Televisie Oostende / Televisie Nathalie Meskens zoekt (West-Vlaams) personeel Nathalie Meskens geeft de leukste job ter wereld weg: een paradijselijk hotel uitbaten in Zanzibar. Tijdens Paradijs zoekt Personeel, op VTM, rekruteert ze de meest geschikte personeelsleden. Ook twee koppels uit Oostende en Heist zijn in de running. 9 februari 2022
Lekker Lekker Ons proefkonijn bij De Smaak in Izegem: de gezelligheid van een klassieke keuken Een woonkamerrestaurant, maar dan eentje met allure, zo laat De Smaak, gelegen in hartje Izegem, zich goed omschrijven. Chef Wouter Creytens serveert er een klassieke keuken met een voorliefde voor streekproducten. 30 juni 2022
Waregem / Samenleving Waregem / Samenleving Nog tien dagen tijd om naakte cycloop langs E17 in Waregem in huis te halen: “Zelfs Barack Obama heeft met eigen ogen mijn reus gezien” Wie de naakte eenogige reus Polyphemus langs de E17 op de kop wil tikken, moet daar momenteel al meer dan 13.000 voor veil hebben. De 7,5 meter hoge ‘tuinkabouter’, zoals eigenaar Hervé Missiaen hem zelf omschrijft, is wereldberoemd in Vlaanderen en moet eind deze maand zijn vertrouwde stek verlaten. “Ik zal hem missen, ja. Ik verhuis naar Portugal en kan mijn grote vriend moeilijk meenemen.” 17 januari 2022
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Peter Goossens verantwoordelijk voor restaurant in hotel La Réserve in Knokke Peter Goossens, chef van het sterrenrestaurant Hof van Cleve, zal de leiding opnemen van het restaurant in het luxehotel La Réserve in Knokke. Dat meldt de investeringsmaatschappij Alychlo van ondernemer Marc Coucke. 14 januari 2022
Loppem / Cultuur Loppem / Cultuur Sabine genomineerd voor Belgian Podcast Awards Sabine Goethals is genomineerd in de categorie Best Female Host of the Year van de Belgian Podcast Awards. Haar culinaire podcast Satellite Gourmet zag het levenslicht nochtans pas in april van dit jaar. In haar studio praat Sabine met gastronomen over hun passie in de breedste zin van het woord. 20 november 2021
Rollegem / Horeca Rollegem / Horeca Na jaren weer een vaste frituur in Rollegem Hannes Catanzaro (26) en Casey Neyrinck (22) startten woensdag met Frites Unique in Rollegem. Het koppel woont in Bellegem. Casey heeft twee passies: frietjes en paarden. “Vanwege dat laatste volgde ik de richting dierenzorg in het PTI”, zegt ze. Casey werkte als jobstudent in verschillende frituren. “Laatst werkte ze in de zaal in La Cravache in Rekkem.” 25 oktober 2021
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Chefs van morgen proeven eindelijk van het echte werk: “Een stage bij een sterrenchef is een unieke kans” Het zag er lange tijd benard uit, maar de heropening van de terrassen én het zicht op meer voor de horeca heeft de stages van hotelschoolstudenten nieuw leven in geblazen. Een opluchting voor de chefs en sommeliers die straks afstuderen. “Dit is echt belangrijk, want je weet pas hoe het echt is, eenmaal je het tempo van een chef moet volgen.” 13 mei 2021
Lifestyle Lifestyle Uitgelezen Keiemse Kazen Deze week zijn dat chef Jelle Devisch en Keiemse Kazen . 13 mei 2021
Samenleving Samenleving Karl schrijft een brief naar Dominique Persoone: “Ook al was ik mijn smaak helemaal kwijt, je deed me zin krijgen in eten” Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Hij kijkt uit naar de dag waarop hij Dominique Persoone eens mag ontmoeten. De reden daarvoor kom je hieronder te weten. Dominique mag altijd antwoorden: karl@kw.be. 6 januari 2021