Brugge / Horeca Brugge / Horeca Avelgemse slager wint prestigieuze wedstrijd van de Belgische Keurslagers in Ter Groene Poorte in Brugge Nogal wat bekend volk, met onder andere Peter Goossens en Paul Van Himst, verzamelden donderdagnamiddag in Voedingsschool Ter Groene Poorte voor de jaarlijkse vakwedstrijd van de Belgische Keurslagers. 20 oktober 2022
Ruiselede / Kunst Ruiselede / Kunst Kunstenaar DD Trans exposeert in driesterrenrestaurant: “Hof van Cleve is de perfecte etalage voor mijn werk” Exquis tafelen en ondertussen genieten van unieke kunst, bij het driesterrenrestaurant Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens is het al enkele jaren een evidentie. Nog tot eind dit jaar mag een West-Vlaming er de wanden opfleuren: Ruiseledenaar Frank Tuytschaever, beter bekend onder zijn artiestennaam DD Trans. “Dit geeft me een geweldige boost”, zegt hij. “Als je je karretje aan de Eddy Merckx van de internationale gastronomie kan hangen, mag je niet twijfelen.” 28 juli 2022
Roeselare / Restaurant Roeselare / Restaurant Thomas Dejonckheere in finale van ‘Eerste Kok van België’: “Ik voel me perfect gelukkig in Mania-K” Thomas Dejonckheere (Mania-K café) plaatste zich voor de finale van ‘Eerste Kok van België 2023’. Deze finale wordt pas in november betwist, maar nu begint hij al aan een traject waarin hij zijn receptuur wil verfijnen en inoefenen. “In de finale geraken is al een eer op zich”, weet hij. 8 juli 2022
Lifestyle Lifestyle Julius Persoone: ”Ik wil graag de beste van de wereld worden” Julius Persoone wil met zijn chocoladecreaties niets minder dan de wereld veroveren. Zijn ouders maakten van The Chocolate Line een begrip in de chocoladewereld, hij laat er vandaag een nieuwe wind door waaien. Het gaat niet zonder slag of stoot, maar vader Dominique en zoon Julius trekken aan hetzelfde zeel. “We delen dezelfde passie, en de koppigheid om onze dromen na te jagen. Maar ik ben geen kopie van mijn vader.” 12 september 2022
Oostende / Televisie Oostende / Televisie Nathalie Meskens zoekt (West-Vlaams) personeel Nathalie Meskens geeft de leukste job ter wereld weg: een paradijselijk hotel uitbaten in Zanzibar. Tijdens Paradijs zoekt Personeel, op VTM, rekruteert ze de meest geschikte personeelsleden. Ook twee koppels uit Oostende en Heist zijn in de running. 9 februari 2022
Lekker Lekker Ons proefkonijn bij De Smaak in Izegem: de gezelligheid van een klassieke keuken Een woonkamerrestaurant, maar dan eentje met allure, zo laat De Smaak, gelegen in hartje Izegem, zich goed omschrijven. Chef Wouter Creytens serveert er een klassieke keuken met een voorliefde voor streekproducten. 30 juni 2022
Waregem / Samenleving Waregem / Samenleving Nog tien dagen tijd om naakte cycloop langs E17 in Waregem in huis te halen: “Zelfs Barack Obama heeft met eigen ogen mijn reus gezien” Wie de naakte eenogige reus Polyphemus langs de E17 op de kop wil tikken, moet daar momenteel al meer dan 13.000 voor veil hebben. De 7,5 meter hoge ‘tuinkabouter’, zoals eigenaar Hervé Missiaen hem zelf omschrijft, is wereldberoemd in Vlaanderen en moet eind deze maand zijn vertrouwde stek verlaten. “Ik zal hem missen, ja. Ik verhuis naar Portugal en kan mijn grote vriend moeilijk meenemen.” 17 januari 2022
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Peter Goossens verantwoordelijk voor restaurant in hotel La Réserve in Knokke Peter Goossens, chef van het sterrenrestaurant Hof van Cleve, zal de leiding opnemen van het restaurant in het luxehotel La Réserve in Knokke. Dat meldt de investeringsmaatschappij Alychlo van ondernemer Marc Coucke. 14 januari 2022
Loppem / Cultuur Loppem / Cultuur Sabine genomineerd voor Belgian Podcast Awards Sabine Goethals is genomineerd in de categorie Best Female Host of the Year van de Belgian Podcast Awards. Haar culinaire podcast Satellite Gourmet zag het levenslicht nochtans pas in april van dit jaar. In haar studio praat Sabine met gastronomen over hun passie in de breedste zin van het woord. 20 november 2021
Rollegem / Horeca Rollegem / Horeca Na jaren weer een vaste frituur in Rollegem Hannes Catanzaro (26) en Casey Neyrinck (22) startten woensdag met Frites Unique in Rollegem. Het koppel woont in Bellegem. Casey heeft twee passies: frietjes en paarden. “Vanwege dat laatste volgde ik de richting dierenzorg in het PTI”, zegt ze. Casey werkte als jobstudent in verschillende frituren. “Laatst werkte ze in de zaal in La Cravache in Rekkem.” 25 oktober 2021
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Chefs van morgen proeven eindelijk van het echte werk: “Een stage bij een sterrenchef is een unieke kans” Het zag er lange tijd benard uit, maar de heropening van de terrassen én het zicht op meer voor de horeca heeft de stages van hotelschoolstudenten nieuw leven in geblazen. Een opluchting voor de chefs en sommeliers die straks afstuderen. “Dit is echt belangrijk, want je weet pas hoe het echt is, eenmaal je het tempo van een chef moet volgen.” 13 mei 2021
Lifestyle Lifestyle Uitgelezen Keiemse Kazen Deze week zijn dat chef Jelle Devisch en Keiemse Kazen . 13 mei 2021
Samenleving Samenleving Karl schrijft een brief naar Dominique Persoone: “Ook al was ik mijn smaak helemaal kwijt, je deed me zin krijgen in eten” Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Hij kijkt uit naar de dag waarop hij Dominique Persoone eens mag ontmoeten. De reden daarvoor kom je hieronder te weten. Dominique mag altijd antwoorden: karl@kw.be. 6 januari 2021