Sterrenzaak in Knokke-Heist heropent de deuren na renovatie: “Mikken op nóg meer beleving”

Fleur Boussy en Edwin Menue van ‘Cuines, 33’ in Knokke-Heist. © MM
Redactie KW

‘Cuines, 33’, de sterrenzaak van Edwin Menue en Fleur Boussy in Knokke-Heist, opende na drie maanden renovatie weer de deuren. Na een volledige renovatie heropent het restaurant in het voorjaar van 2024 voor maximaal zestien gasten. “We mikken op nóg meer beleving. Een bezoek moet een echte ervaring zijn”, zegt het koppel.

Eerst was er de droom om als motorcrosser EK’s en WK’s te rijden. Nadat de Zeeuw Edwin Menue die droom na verschillende blessures moest opbergen, werd de keuken zijn nieuwe domein. Via Oud Sluis van Sergio Herman kwam hij in Knokke-Heist terecht, waar hij met zijn restaurant Cuines, 33 al elf jaar een Michelinster heeft. Maar stilstaan is achteruitgaan, zullen we maar denken. Want de ambitie van Edwin en zijn partner Fleur Boussy blijft groot. Op 30 december sloot het koppel de deuren van de sterrenzaak. Om na drie maanden terug te open mét een volledig andere inrichting en concept.

Uniek in België

Niet meer voor vijftig couverts, zoals helemaal in het begin. Ook niet voor zo’n dertig gasten zoals het restaurant de laatste jaren gewoon was, maar voor ‘slechts’ zestien gasten. Maar die krijgen wel iets heel speciaals als ze een tafeltje boeken. “Iets wat eigenlijk in België niet bestaat”, maakt de chef zich sterk. “Het is allemaal wat intiemer en exclusiever”, zegt Edwin Menue, geruggesteund door zijn echtgenote Fleur Boussy (39), die mee het concept bedacht.

Wat de gasten mogen verwachten? Een volledig ander decor om te beginnen. “Verder gaan we werken met verschillende ruimtes en keukens”, legt Edwin uit. “De gasten schuiven als het ware mee per gerecht. Ze starten met wat amuses in het eerste deel van de zaak en schuiven zo stelselmatig op in de richting van de keuken. Stilstaan is er dus niet bij. In totaal zijn er vijf belevingsruimtes, waar ze ons vaste menu voor de kiezen krijgen. Het gaat in totaal om zeventien gerechtjes, verspreid over zeven gangen. We mikken op nóg meer beleving. Een bezoek moet een echte ervaring zijn.” (MM)

‘Cuines, 33′ zal vier dagen per week open zijn: maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag. Het vaste menu krijg je telkens zowel ‘s middags als ‘s avonds.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier