Een goed anderhalf jaar nadat gastvrouw Sarah De Baere (44) en chef David Delys (47) hun restaurant Cézar in de Brugse Jeruzalemstraat sloten, openen ze binnenkort opnieuw de deuren ervan. “Onze job in loondienst bracht niet wat we verwachtten. En we misten de vaste klanten en de buurt heel erg”, zegt Sarah.
Op 21 januari 2023 draaiden Sarah De Baere en David Delys de laatste service in hun populaire restaurant Cézar in de Jeruzalemstraat. Het koppel had het gevoel alles bereikt te hebben wat ze konden met de zaak en wilde niet in een sleur terechtkomen. “Op een zaterdag draaien we wel honderd couverts en ook op weekdagen en met de lunch gaat het heel goed. Het is dus niet omdat het niet meer goed loopt, dat we stoppen”, zei Sarah ons toen.
Minder werkvreugde
“Het voorbije anderhalf jaar heb ik gewerkt als directrice in een hotel en in een residentie met serviceflats, terwijl David werkte als chef-kok in een andere zaak”, vertelt Sarah. “Maar dat bood niet de voordelen die we ervan verwacht hadden en de werkvreugde was ook veel minder. Wij hebben eerder zo goed als altijd als zelfstandigen gewerkt en dat begon weer te prikkelen. Wat ook meespeelt, is dat we het contact met de vele vaste klanten in het restaurant erg misten.”
Huisstijl keert terug
In de periode dat Sarah en David weg waren uit Cézar zat er een tijdje een Marokkaans restaurant in het pand, maar dat kende kennelijk geen groot succes en is intussen gestopt. “We hadden dus het geluk dat het pand weer vrij is gekomen. Het was binnen helemaal in het zwart geschilderd, dus we hebben veel werk gehad om de voor Cézar typerende huiselijke stijl terug te krijgen. Aan de gerechten zullen we niet veel veranderen, al zullen we tijdens de lunch nu ook wel wat kleinere gerechten serveren. Bedoeling is om eind volgende week weer te openen.”
Meer info op hun Facebookpagina ‘Cézar Restaurant’.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier