Pop-uprestaurant in vernieuwde feestcomplex: traiteur Deceuninck en ‘t Convent 2.0 werken samen

Dominique Pauwelyn en Dorine Moenaert van ’t Convent 2.0 en Vincent Deceuninck en Sabrine Verstraete van Traiteur Deceuninck slaan als bondgenoten de handen in elkaar. © WVH
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Traiteur Deceuninck uit Veurne neemt deze zomer een heel weekend zijn intrek in de keuken van ‘t Convent 2.0 in Reninge. “Een win-winsituatie voor ons, maar ook voor de gasten. Zo kunnen zij hier eindelijk kennismaken met ons vernieuwde aanbod”, zegt eigenaar Dominique Pauwelyn.

Dominique Pauwelyn kocht het voormalige sterrenrestaurant ‘t Convent op een openbare verkoop in 2018, om dit te herbestemmen naar een moderne eventlocatie met een luxueus gastenverblijf. Na de nodige verbouwingswerken is het vernieuwde complex nu gebruiksklaar, maar de feesten in ‘t Convent 2.0 blijven voorlopig uit.

“We weten dat velen nieuwsgierig zijn, maar de coronamaatregelen zijn nog te streng voor onze sector. Velen verplaatsten hun feest vorig jaar naar 2021, en stellen dit nu zelfs verder uit naar 2022 of 2023”, vertelt hij.

“Door hier een pop-uprestaurant onder te brengen, kunnen de gasten toch al eens – letterlijk – komen proeven van ons aanbod. Ze kunnen rondkijken in de verschillende zalen en aan tafel schuiven voor het zomermenu van onze huistraiteur.”

Uit eigen streek

Ook Vincent Deceuninck en Sabrine Verstraete moesten het voorbije jaar creatief uit de hoek komen. “Dat deden we onder meer met de gastronomische takeawayboxen voor Versmarkt Delva in Veurne en een pop-uprestaurant in Salons De Lelie in Beauvoorde. Dat laatste concept hernemen we nu dus hier, op 13, 14 en 15 augustus. Op vrijdag en zaterdag kun je ‘s avonds komen tafelen en op zondag kan dat ‘s middags. Intussen is de zaterdagavond al volzet.”

Hoe dat pop-uprestaurant er precies zal uitzien, hangt af van de geldende maatregelen én van het weer. “We hopen in de tuin te kunnen starten voor het aperitief, met een vijftal hapjes. Daarna staan de tafels gedekt in de Vleterenzaal, voor de twee voorgerechten, het hoofdgerecht en het dessert. Het menu zelf ligt wel al vast, met traditiegetrouw heel wat ingrediënten uit de eigen streek. De wijnen zijn à la carte te kiezen”, aldus de chef-kok.

Benieuwd? Je vindt het menu op www.convent.be. Reserveren kan op 0485 79 98 75.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier