Peter Laloo (ex Rock-Fort) start in Ezelstraat pop-up P’

Peter Laloo in zijn mooie nieuwe zaak. © DC
Redactie KW

Op vrijdag 13 september gaat Peter Laloo (51) – jarenlang medezaakvoerder van Rock-Fort – in de Ezelstraat 13 van start met pop-up restaurant P’. “Ik sta bekend als zaalverantwoordelijke en sommelier maar hier zal ik voor het eerst in bijna 25 jaar weer zelf aan het fornuis staan”, zegt Peter Laloo.

Na 22 jaar uitbating samen met Hermes Vanliefde stopte hij in oktober 2023 met restaurant Rock-Fort in de Langestraat maar een jaar later gaat hij dus al van start met een nieuw horecaproject. Hij runt ook een horeca-consultancy bedrijfje. “Nadat ik gestopt was met Rock-Fort heb ik een lijstje gemaakt met wat ik nog wilde doen in het leven”, zegt Peter. “Daarop stond onder meer het bezoeken van enkele kunstenaars – zoals Kristof Santy in Roeselare – en het in elkaar steken van een stand-up comedyshow. Die kunstenaars heb ik bezocht maar die comedyshow zal nog even moeten wachten. Ook het starten van een restaurantje waarbij ik zélf de keuken voor mijn rekening zou nemen, stond erbij en zo ver zijn we nu dus. Ik sta bekend als zaalverantwoordelijke en sommelier maar heb in Ter Groene Poorte ook een koksopleiding genoten. Het is wel een uitdaging want het is bijna 25 jaar geleden dat ik zelf nog professioneel in de keuken heb gestaan. Natuurlijk heb ik door de jaren wel heel veel gezien en geleerd en volgde ik van nabij gastronomische ontwikkelingen op.”

Peter vond voor zijn project P’, de afgekorte versie van zijn voornaam, een fraai pandje in de Ezelstraat dat hij zal huren tot eind oktober. Hij zal er vanaf vrijdag 13 september tot en met maandag 28 oktober – telkens van vrijdag tot en met maandag – koken voor maximaal 16 personen en daarbij ook een mooi en origineel assortiment wijnen aanbieden. “Ik bied een keuzemenu met telkens drie keuzes in voorgerecht, hoofdgerecht en dessert aan voor 60 euro”, zegt Peter. “Daarbij probeer ik te werken met ingrediënten die je minder vaak in de gastronomische keuken ziet. Zoals konijn dat ik verwerk in een ravioli. Ik werk vanuit een volledig open keuken zodat er steeds interactie met de gasten kan zijn.” (PDV)

Info: https://www.laloo.be/

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier