Pastazaak Pasta Amestra opent deuren in Menen

Met hun verse pasta, compleet met huisgemaakte sauzen, willen Wendy en Ammedeo Maes de stad veroveren. © CLL CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In het hart van Menen opende zonet Pasta Amestra de deuren. Met hun verse pasta, compleet met huisgemaakte sauzen, willen Wendy Stragier (32) en Ammedeo Maes (32) de stad veroveren. “Onze Kip Amestra heeft zelfs een erg bijzondere betekenis.”

Wie regelmatig de Menense Rijselstraat kruist, had het ongetwijfeld al opgemerkt. In de voormalige tea-room, pal voor de Sint-Vedastuskerk, werd keihard gewerkt. Wendy en Ammedeo hebben er in een recordtijd het gebouw gemoderniseerd en openden er hun gloednieuwe pastabar. “Minder dan twee maanden geleden hadden we niet eens een gebouw, enkel een droom. Toen we hier onze krabbel konden zetten, wilden we niet treuzelen of lanterfanten. Het moest zo snel mogelijk een toplocatie worden, en daar zijn we in geslaagd!”

Kids-corner

Het koppel staat er achter de kookpotten, waar ze overheerlijke pastaschotels tevoorschijn zullen toveren. “Koken hebben we altijd al graag gedaan en we speelden al langer met het idee om zelfs iets te beginnen. Wanneer je een passie hebt, dan deel je dat graag met de mensen en als we dat in de keuken kunnen doen? Waarom dan niet! Over Menen als uitvalsbasis hebben we eigenlijk niet moeten twijfelen. Je hebt online dan wel van die lawaaimakers die altijd het woord ‘marginaal’ in de mond nemen, maar het is hier echt wel goed vertoeven.”

“Ook voor ondernemers liggen er kansen voor het grijpen. Zo hebben we alles goed onderzocht en kwamen we tot de vaststelling dat er van een pastabar hier nog geen sprake was. Hopla, hier zijn we dan en we pakken meteen stevig uit. We willen dat familiale gevoel ook omarmen. Daarom kozen we meteen voor een volwaardige kids-corner, waar we zelfs een Playstation hebben staan.”

Kip Amestra

Het koppel biedt een brede waaier aan pastaschotels aan, zowel ter plaatse of om mee te nemen. “En we maken meteen ook duidelijk dat alles hier vers en huisbereid is. Zo zal je onze ‘Kip in Texas’ of ‘Kip Amestra’ nergens anders vinden. Het zijn immers onze eigen creaties. Over die ‘Kip Amestra’ kunnen we overigens nog een leuke anekdote vertellen. Het is het gerecht dat we aten toen we voor het eerst elkaar thuis hebben ontmoet. We zijn dus als het ware verliefd geworden met pasta als hoofdrolspeler.”

Wie hun pastaschotels zelf wil proberen, kan hiervoor terecht in de Rijselstraat 51. Ook op hun gelijknamige Facebookpagina ‘Pasta Amestra’ is de volledige menukaart terug te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier