Nuba-R komt naar Menen

© (Foto CLL)
© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Ooit was het een van de populairste bestemmingen voor de Franse dagjestoeristen, op zoek naar bloemen of kerstversiering. Vandaag maakt de plaats zich klaar voor een hip en nieuw zomerconcept in de grensstad. De oude serres van Tuincentrum Fournier in de Barakken worden de nieuwe uitvalsbasis voor de Kortrijkse pop-up bar Nuba-R.

Dat een verhuis naar Menen eraan zat te komen, was een publiek geheim. Gilles Verhaeghe, de drijvende kracht achter het concept, moest noodgedwongen Kortrijk verlaten. “Onze locatie in de guldensporenstad werd klaargestoomd voor een bouwproject waardoor we er moesten vertrekken” klinkt het. “Al snel verscheen Menen op onze radar en enkele maanden geleden dachten we onze stek al te hebben gevonden, op de velden achter de Thule vestiging. Helaas moesten we daar afhaken vanwege een resem aan elementen die we niet rond kregen. De buurt was er niet echt klaar voor en ook qua nutsvoorzieningen moesten we alles zelf regelen. Een hels werk dat we onmogelijk tijdig rond konden krijgen.”

De ondernemer bleef niet bij de pakken zitten en vond de perfecte oplossing slechts enkele kilometers verder. “De site Fournier, gelegen aan de Oostkaai, staat leeg in afwachting van de Leiewerken” gaat Gilles verder. “De plaats heeft echt alles wat we nodig hebben om de bezoekers opnieuw van een feeërieke sfeer te kunnen laten genieten. Er is een ruime en vooral gratis parkeergelegenheid, de plaats is zowel met de auto als te voet of met de fiets vlot te bereiken en er is nog die aantrekkingskracht van de wijk. Hier kunnen we het waw-effect opnieuw tot leven brengen.”

De serres, vroeger het symbool van het commerciële succes van de Barakken, worden nu tijdelijk omgetoverd tot een hippe zomerbar. “Om te beginnen zijn alle nutsvoorzieningen, zoals water en elektriciteit al aanwezig” lacht lacht de ondernemer. “Het is dus nu focussen op de aankleding van zowel het buitenterras als de serres zelf. Buiten zullen we tot 400 mensen kunnen ontvangen, binnen wordt dat afgeremd op 200. Het geheel zal in de meest veilige omstandigheden verlopen. Doordat we hier zoveel plaats ter beschikking hebben gaan we ook volop kunnen inzetten op het speeldorp voor de allerkleinsten. We hopen van start te kunnen gaan op 1 juli en zullen vanaf dan 7 dagen op 7 open zijn. Reserveren is absoluut niet nodig, we blijven het principe van first come first served hanteren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier