Lieselotte maakte carrièreswitch om populaire El Dorado Bar te heropenen: “Was er verliefd op”

De nieuwe uitbaatster Lieselotte met haar echtgenoot Jeroen, en kinderenWinok en Lobke. © DVDZ
Redactie KW

Tijdens het eerste weekend van augustus vond de heropening plaats van El Dorado Bar. Acht jaar nadat Steven Byttebier de voormalige werkplaats van de NMBS naast het oude station omtoverde tot een gezellige koffiebar, neemt Lieselotte Deforce (51) uit Bellegem de fakkel van de zaak langs het Gulden Sporenfietspad over.

De nieuwe eigenares ziet het iets ruimer dan alleen maar een koffiebar en breidt het concept wat uit, ‘El Dorado Bar’ is het resultaat. Naast wat opfriswerken is er ook een nieuw logo. “Voor mij betekent dit een serieuze carrièreswitch. Ik kom uit een totaal andere sector”, luidt het.

Lieselotte was aan de slag als commercieel manager bij Amplo, een HR-bedrijf dat actief is in de creatieve sector. Ze was er eerst Account Manager Kunsten, en later Commercieel Manager voor Vlaanderen. Voorheen was ze acht jaar directeur van de Schouwburg in Kortrijk en stond ze aan de wieg van Muziekcentrum Track.

Steun familie

“We kwamen hier geregeld en vonden dit van meet af aan een toffe zaak, ik was er eigenlijk een beetje verliefd op. Ik was niet echt op zoek naar iets nieuws, maar het begon wel te wegen om elke dag meer dan vier uur in de wagen te zitten. Het was niet altijd evident om heel Vlaanderen te bedienen. Toen ik dan ook op Facebook zag dat Steven de zaak overliet, hebben mijn man en ik op twee weken tijd alsnog toegehapt”, aldus de nieuwe eigenares. Naast de steun van haar echtgenoot kan Lieselotte ook rekenen op haar zoon en dochter.

“Voor mij betekent dit een serieuze carrièreswitch. Ik kom uit een totaal andere sector”

Iedereen is welkom, al gaat de aandacht uiteraard vooral uit naar fietsers en wandelaars. “We willen routes aanbieden voor wielertoeristen en fietsende gezinnen. Het is tevens de bedoeling om een cultureel aanbod te voorzien en samen te werken met andere spelers uit Zwevegem, zoals Transfo”, aldus de trotse nieuwe zaakvoerder.

(DV)

El Dorado Bar is open van woensdag tot zondag en heeft een breed aanbod aan dranken en snacks, lokale en gekende biertjes, natuurwijn, apero en cocktails.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier