“Hopelijk maken we het nooit meer mee”: Brasserie de Smouthoek opent opnieuw de deuren na wateroverlast

Christiaan Parrein en Manuela Bril runnen de Smouthoek. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

In de zomer van 2022 opende brasserie de Smouthoek de deuren in het hartje van Watou, langs de Moenaardestraat 1. Na een succesvol jaar kregen zaakvoerder Christiaan Parrein en Manuela Bril in november 2023 af te rekenen met heel wat wateroverlast waardoor ze gedwongen de deuren moeten sluiten. Het koppel moest wachten op hun nieuwe tegels om de brasserie te kunnen heropenen, maar op vrijdag 23 februari kunnen ze eindelijk de deuren weer opengooien.

Christiaan Parrein en zijn vriendin Manuela Bril runnen de Smouthoek. De brasserie werd ondergebracht in het huis van Christiaan zijn tante dat hij overkocht. Meer dan vijftien jaar geleden liep het huis onder water. Daarna werden maatregelen genomen zoals bufferbekkens en dat hielp enorm, maar in november 2023 kwam het huis hier twee keer op korte tijd onder water te staan. “We dachten echt dat het hier niet meer onder water zou lopen, daarom kozen we ook voor een houten vloer. Maar hout en water gaan niet samen”, sprak Christiaan eind vorig jaar na de waterellende.

Opfrissingswerken

Met ongeveer 15 mensen werd vier à vijf uur water weggeschept. Er waren serieuze opfrissingswerken nodig. Het koppel moest onder andere geduldig wachten op nieuwe tegels en ook aan de schilderwerken kwamen gebreken naar boven. “Na vier maanden kunnen we op vrijdag 23 februari kunnen we eindelijk de deuren opnieuw openen. Het werd een periode van allerlei herstellingswerken door de wateroverlast. De plinten gingen er begin deze week nog aan en ook de schilderwerken gebeuren in de laatste week”, zegt Christiaan.

Volledige kaart

“Om wat in te lopen zullen we tijdens het eerste weekend enkel hapjes en drankjes serveren. Vanaf maart is de volledige kaart opnieuw beschikbaar. Op vrijdag openen vanaf 16 uur en een sluitingsuur is er niet, tot de mensen naar huis willen”, lacht Christiaan. “Op zaterdag en zondag zijn we open vanaf 11 uur. In de toekomst zijn we ook op vrijdag, zaterdag en zondag open. We hebben er heel veel zin in, want we hebben lang genoeg moeten wachten. Hopelijk moeten we zo’n waterellende nooit meer meemaken.”

Info: https://desmouthoek.be, Facebookpagina Brasserie de Smouthoek en 0498 53 13 70

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier