“Vorige week vrijdag was de laatste openingsdag van de vorige uitbaters en zondag kregen wij de sleutels.” Vanaf vandaag, donderdag, serveren Glenn Cleynen en Cindy Schelkens frietjes aan hun klanten en dat als nieuwe uitbaters van de vroegere Frituur ISSA in de Westkerkestraat 31 in Eernegem. “We wilden zo snel mogelijk terug de deuren openen nadat de vorige uitbaters die sloten”, klinkt het bij het koppel.
Glenn werkt al zestien jaar als technicus voor caféspelen en speelautomaten. “Ik ben niet meteen van plan om met die job te stoppen”, vertelt hij. “Ik doe het graag en zal proberen om de combinatie met de frituur te maken. Overdag werken en ’s avonds frietjes bakken, samen met Cindy. We zien wel hoe dat evolueert. Zo lang ik de combinatie kan blijven maken, zal ik dat doen.”
Snel geklonken
Cindy heeft ondertussen al wat ervaring. Zo werkte ze als vijftienjarige jobstudent al in een bekende frituur in Bredene en ook later werkte ze enkele jaren in een frituur, eveneens in Bredene. “De laatste jaren was ik verantwoordelijke bij de Bon’Ap, maar ik wou iets anders doen”, vertelt Cindy. “Zelf een frituur uitbaten zit al jaren in mijn hoofd, maar soms moet je het goede moment afwachten. Toen we hier onlangs langsreden en een bord ‘over te nemen’ zagen hangen, wekte dat onze interesse.”
Ook Glenn was meteen voor het idee gewonnen. Het koppel informeerde en al heel snel was de zaak geklonken. “En zo openen wij vandaag om 17.30 uur voor het eerst de deuren. Onze leuze is: het leven is als een frikandel, je moet die zelf speciaal maken. We vonden dat wel grappig, maar vooral passend. Wat het geheim is van lekkere frietjes? Er zijn heel veel factoren die frietjes lekker maken. Het begint altijd bij het vet waarin je bakt. Maar ook de baktijd enzovoort is belangrijk. Mensen komen van ver voor lekkere frietjes. We willen mensen een reden geven om terug te komen. Onze frietjes moeten dan ook perfect zijn”, aldus Cindy.
Max de hond
Het koppel wil met verse producten werken. “We willen onze bouletjes, stoofvlees en vol-au-vent in huis maken. Niets kan aan verse producten”, duidt Glenn. “We zullen ook een verse hamburger verkopen: de Maxburger. Dat is een verse rundshamburger, een lekkere saus, spek en groentjes. We plannen nog een uitbreiding van onze verse burgers in de toekomst. De Maxburger is de maisonburger, die verwijst naar de naam van de frituur. De naam van de frituur verwijst dan weer naar onze hond, die heet Max. Ook in ons logo zit een Border Collie verwerkt.”
Frituur De Max zal op dinsdag en woensdag gesloten zijn. Op maandag is de frituur open van 17.30 tot 21 uur. De andere dagen is dat van 11.30 tot 13.30 uur en van 17.30 tot 21 uur. Op vrijdag is dat tot 22 uur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier