“Cowboys heb je in alle sectoren, de meerderheid volgt regels wél strikt op”: Horeca West-Vlaanderen reageert op verplichte sluiting twee West-Vlaamse restaurants

Afgelopen sloot het FAVV zowel de brasserie Uilenspiegel in Brugge (links) als het restaurant La Promenade in Oostende. © MM/FB
Philippe Verhaest

In amper één week tijd moesten zowel restaurant La Promenade in Oostende als de brasserie Uilenspiegel in Brugge op bevel van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) de deuren sluiten. “Uiteraard betreuren we dit”, zegt Yves Van Moorter, voorzitter van Horeca West-Vlaanderen. “Maar de meerderheid volgt de regels wél strikt.”

Gisteren moest horecazaak La Promenade op de Albert I-promenade in Oostende met onmiddellijke ingang sluiten, op 30 juli gebeurde hetzelfde met de Brugse brasserie Uilenspiegel.

In beide gevallen gebeurde dit na een controle van het Federaal Voedselagentschap.

Geen leden

Yves Van Moorter, voorzitter van Horeca West-Vlaanderen, betreurt het nieuws. “Uiteraard is dit een spijtige zaak. Maar laat ik duidelijk zijn: regels zijn er om gevolgd te worden. Beide zaken zijn trouwens geen lid van onze organisatie.”

“Wij organiseren overigens opleidingen voor onze leden om hen zo goed mogelijk met alle bepalingen en normeringen te laten omgaan. Wij staan voor kwaliteit.”

Dat de dubbele sluiting een deuk in het algemene imago van de horecasector slaat, is volgens Van Moorter jammer. “Kijk, cowboys heb je overal. In álle sectoren. En die moeten er uit. De overgrote meerderheid volgt de regels wél strikt op.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier