Carcasse in top 5 van beste steakrestaurants ter wereld: “Unieke insteek van onze zaak zorgt voor inspiratie”

Timon heeft een vurige passie voor zijn zaak. © Alice Bown
Redactie KW

Een grote eer voor restaurant Carcasse in Koksijde: het staat op de vijfde plek in de lijst van ‘World’s 101 Best Steak Restaurants’. Zo wint de zaak, met sterrenchef Timon Michiels, de felbegeerde titel in de categorie ‘Continental Europe’. Vanaf 27 juni kan je Carcasse ook vinden in Knokke.

Carcasse brengt het vlees van Dierendonck recht uit de slagerij op je bord. Van kop tot staart, niets gaat verloren. Hendrik Dierendonck zorgt voor eerlijk vlees van topkwaliteit en chef Timon Michiels gaat ermee aan de slag. Bij de ‘Best Steak Restaurants’ werd Timon ook verkozen tot de beste jonge chef van 2024.

Sterrenchef Timon Michiels presenteert zijn vlees aan klanten.
Sterrenchef Timon Michiels presenteert zijn vlees aan klanten. © Alice Bown

De overwinning weerspiegelt waar Carcasse voor staat: ambacht, terroir, respect voor dier en natuur en innovatie. “Carcasse geeft je het gevoel in een beenhouwersatelier te zijn. Een restaurant rechtstreeks verbonden met een slagerij, dat zie je niet vaak. Ik heb mijn insteek als chef en Hendrik die van hem als beenhouwer. Twee werelden die samenkomen, dat werkt enorm inspirerend”, zegt Timon Michiels, chef van Carcasse.

Op donderdag 27 juni opent een nieuwe vestiging van Carcasse in Knokke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier