Frituur De Houtmarkt aan de Lange Brugstraat 28 blijft bestaan en krijgt nieuwe uitbaters. “We hebben de naam behouden omdat die bekend is en de link legt met de naam van het plein”, zeggen de nieuwe uitbaters Alireza Karbassi (43) en Monireh Abouei Mehrizi (37).
De frituur De Houtmarkt bestaat sinds 2009 en werd tot enkele jaren geleden uitgebaat door Gino Vanhaverbeke en Lydia Van Hauwaert. De frituur werd overgenomen, maar dat was van korte duur en stond daarna een tijdlang leeg. Sinds kort zijn er nieuwe zaakvoerders die de zaak met hart en ziel willen uitbaten: Monireh Abouei Mehrizi (37) en Alireza Karbassi (43) die uit Iran afkomstig zijn. Zij woonden en werkten in Brussel, maar wilden andere horizonten opzoeken.
Opleiding in Teheran
Monireh genoot een koksopleiding in Teheran in Iran en heeft een passie voor koken. “Ik houd van verse producten en van kwaliteit, ik heb dat zo geleerd. De mensen verwachten dat.”
De nieuwe zaakvoerders wilden de naam van de frituur behouden. “Die is bekend en legt ook de link naar de naam van het plein en de locatie van de zaak is bijzonder goed”, aldus de zaakvoerders, die niet te veel wilden veranderen aan de zaak en het aanbod. “De zaak is gezellig ingericht en we behouden het aanbod van frietjes, snacks, klaargemaakte gerechten zoals vol-au-vent, stoofvlees en balletjes in tomatensaus. Verder zijn er hamburgers en allerlei brochettes.”
Praktisch
Een klein pakje friet kost 2,90 euro, een middelgroot 3,30 euro en een groot pak 4,20 euro. Er kunnen ook ijsjes gekocht worden. De zaak telt binnen twintig plaatsen en buiten op het terras ook twintig plaatsen.
Frituur De Houtmarkt is open van maandag tot en met donderdag en op zondag open van 11.30 tot 14 uur en van 17 tot 22 uur. Op vrijdag en zaterdag is de zaak open tot 23 uur. Op dinsdag is de zaak gesloten. De frituur ligt op de hoek van de Lange Brugstraat en de Sint-Niklaasstraat met zicht op de Houtmarkt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier