Happiness & flowers by Fran verkozen tot ambassadeur van Koksijde

Uitbaatster Fran Salomez en collega Charlotte Wittevrongel. (foto MG)
Uitbaatster Fran Salomez en collega Charlotte Wittevrongel. (foto MG)
Redactie KW

52 West-Vlaamse winkeliers zijn door hun klanten verkozen tot ambassadeur van ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. In totaal waren er 400 gegadigden, maar de beslissing lag uiteindelijk bij het publiek dat kon stemmen voor hun handelaar. Voor Koksijde kwam Happiness & Flowers by Fran als laureaat uit de bus.

“Een verrassing, maar dan wel een hele leuke”, zegt Fran Salomez (25). “We zijn nog niet zo lang in Sint-Idesbald gevestigd en kregen niet alleen veel steun van de klanten, maar ook van heel wat lokale handelaars die ons mee ondersteunden. Ik ben echt onder de indruk en ben iedereen heel dankbaar.”

Fran volgde een driejarige opleiding in de VABI in Roeselare en liep ook stage in die stad bij bloemen Vansteenkiste. Daarna volgde Multi-Flora en een specialisatie bij Geert Pattyn. In Maison Julie kreeg ze de kans om haar passie voor bloemen nog meer aan te wakkeren en haar eigen stijl te ontwikkelen. Na voldoende ervaring te hebben opgedaan, was ze klaar om de volgende stap te zetten en haar eigen zaak op te starten in Booitshoeke.

De zaak is ondertussen verhuisd naar Sint-Idesbald. Fran is van Passendale afkomstig, maar volgde de liefde van haar leven, Anthony Blanckaert, richting kust. Onder de noemer Bijzondere bloemen voor bijzondere momenten steekt ze heel wat passie en liefde in haar creaties.

Verhalen met bloemen

“Ik maak boeketten en bloemstukken en doe rouwwerk, maar mijn specialiteit is huwelijken”, zegt Fran. “Ik ben ook heel actief in het versieren van gevels en eyecatchers in winkels, zaken waarin ik me echt kan uitleven en de wensen van de klanten kan inlossen. We vertellen verhalen met bloemen en weet je, geef ons bloemen en we worden instant goedgezind.” (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.