https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugse chocolatier pakt uit met WK-praline

De Brugse chocolatier Fangio De Baets mzet zijn WK-praline. (foto gf)
Stefan Vankerkhoven

De wielerkoorts heeft ook enkele Brugse commerçanten te pakken. Die willen hun graantje meepikken, nu Brugge 80 à 150.000 koersgekke fans verwacht voor het WK-tijdrijden. Chocolatier Fangio De Baets pakt uit met een WK-praline.

De wielergekte slaat in Brugge toe. Fangio de Baets van Chocolaterie Pralinette in de Wollestraat draagt graag zijn steentje bij. Steentje is voor hem synoniem voor een originele praline. Een half jaar geleden pakte diezelfde Fangio ook al uit met een pakket chocolade vaccins. Deze Brugse ambachtsman speelt origineel in op de actualiteit.

WK-tijdrijden. Of kasseien, energie en de kleuren van een wereldkampioen. Dit zijn de ingrediënten voor de nieuwe WK-praline. Fangio De Baets legt zijn creatie uit: “De productie vroeg wat tijd maar we zijn erin geslaagd om iets moois en smakelijk te bedenken. De fondantchocolade wordt in een moulure gegoten die er uit ziet als verschillende kasseitjes. Daar wordt een vanilleganache, vermengd met de bekende Red Bull, ingespoten wat een heel uitzonderlijke en lekkere smaak geeft. Daarop komen de bekende regenboogkleuren.”

“Alles wijst naar het WK-tijdrijden dat hier de komende dagen passeert. We mogen als West-Vlaming trots zijn dat we deze organisatie hebben binnengehaald en ik wilde met deze limited edition daar graag een toegevoegde waarde aan geven. Een smakelijke bovendien. We zijn niet voor niets de chocolade hoofdstad van België. De WK-praline zit verpakt in een luxe-doosje van vier pralines en kost 4,95 euro.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten