Weer een winnares uit De Panne: Astrid Lafaut (22) is verkozen tot Miss West-Vlaanderen

Miss West-Vlaanderen Astrid Lafaut, omringd door haar eredames Julie Puype en Kiana Verstraete. © Bjorn Van Ryckeghem
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Het kroontje van Miss West-Vlaanderen blijft in De Panne: Astrid Lafaut is verkozen tot Miss West-Vlaanderen 2025. De 22-jarige lingerieverkoopster woont net als haar voorgangster Juliette Popeye in de badplaats. Julie Puype uit Oostkamp en Kiana Verstraete uit Kortrijk vergezelden de kersverse miss op het podium als eredames.

In het Plopsa Theater in De Panne vond zaterdagavond de verkiezing van Miss West-Vlaanderen 2025 plaats. Na een spetterende show vol dansjes en defilés werd een opvolgster aangeduid voor Juliette Popeye, die vorig jaar het kroontje op haar hoofd mocht zetten.

Voor het tweede jaar op rij won een ‘thuisspeelster’, want net als Juliette Popeye woont Astrid Lafaut (22) in De Panne. Zij mag zich nu een jaar lang de mooiste vrouw van West-Vlaanderen noemen. Een droom voor Astrid. “Ik groeide dan wel op tussen de kuikens in de broeierij van mijn vader, maar als kind speelde ik altijd met Barbiepoppen en doorbladerde ik tientallen modeboekjes. Ik keek op naar die modellen en wilde net als zij zijn. Ik droomde er toen al van om Miss België te worden”, zei ze in een eerder interview.

Julie Puype (17) uit Hertsberge bij Oostkamp en Kiana Verstraete (22) uit Kortrijk kregen een lintje als respectievelijk eerste en tweede eredame.

(lees verder onder de foto)

Axelle Sulis, Marlies Dhaenens, Julie Puype, Astrid Lafaut, Kiana Verstraete, Lavinia Carpels en Katarina Gavrilovic vielen in de prijzen.
Axelle Sulis, Marlies Dhaenens, Julie Puype, Astrid Lafaut, Kiana Verstraete, Lavinia Carpels en Katarina Gavrilovic vielen in de prijzen. © Bjorn Van Ryckeghem

Behalve voornoemd drietal vielen nog enkele West-Vlaamse vrouwen in de prijzen. Marlies Dhaenens (25) uit Wingene, Lavinia Carpels (17) uit Brugge en Katatrina Gavrilovic (18) uit Oostende werden benoemd tot Miss Talent en Axelle Sulis (17) uit Menen kreeg een zogenaamde Crown Card.

Miss België?

De kersverse miss, haar eredames én de winnares van de Crown Card kunnen nu nog een gooi doen naar het kroontje van Miss België. Vorig jaar namen enkel Juliette Popeye en Ilouna Aneca uit Oostende deel aan de nationale finale. Beide dames schopten het tot de top 15, maar meer zat er voor hen niet in.

De laatste keer dat een West-Vlaamse het kroontje van Miss België veroverde, was in 2021. Kedist Deltour uit Harelbeke haalde het toen. Zij beviel onlangs van haar eerste kindje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier