Geen West-Vlaamse Miss België: Juliette en Ilouna grijpen naast kroontje

Kenza Ameloot (centraal) uit Sint-Amandsberg (Gent) is de nieuwe Miss België. © Bjorn Van Ryckeghem
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Kenza Ameloot uit Sint-Amandsberg (Gent) is de nieuwe Miss België. Voor de twee West-Vlaamse meisjes, Juliette Popeye uit De Panne en Ilouna Aneca uit Oostende, was slechts een bijrol weggelegd.

Helaas: de finale van Miss België in het Plopsa Theater in De Panne zaterdagavond heeft geen achtste West-Vlaamse Miss opgeleverd. Het kroontje was voor Kenza Ameloot (21) uit Oost-Vlaanderen. Ook de rest van de top vijf bestond uit jonge vrouwen uit andere provincies.

Twee West-Vlaamse meisjes hadden het geschopt tot de grote finale: Juliette Popeye (18) uit De Panne, die zich eerder tot Miss West-Vlaanderen had gekroond, en ‘haar’ eerste eredame Ilouna Aneca (met haar 17 lentes de jongste finaliste) uit Oostende. Ze geraakten tot bij de laatste 15, maar meer zat er voor hen niet in.

Geen opvolgster dus voor Kedist Deltour, de laatste West-Vlaamse die zich een jaar lang Miss België mocht noemen. De Harelbeekse won de verkiezing in 2021. Eerder wonnen ook Romanie Schotte uit Brugge (2017), Justine De Jonckheere uit Wevelgem (2011), Cilou Annys uit Brugge (2010), Annelien Coorevits uit Heuvelland (2007), Stéphanie Meire uit Brugge (1993) en Françoise Bostoen uit Roeselare (1983).

(lees verder onder de foto)

Kedist Deltour uit Harelbeke is de laatste West-Vlaamse die het kroontje van Miss België veroverde.
Kedist Deltour uit Harelbeke is de laatste West-Vlaamse die het kroontje van Miss België veroverde. © NICOLAS MAETERLINCK BELGA

Het was de 19de keer dat Darline Devos de missverkiezing organiseerde. De West-Vlaamse belooft dat er volgend jaar een speciale feesteditie komt naar aanleiding van de twintigste verjaardag. “Zo’n show vergt heel wat creativiteit en mijn hoofd zit voorlopig nog helemaal vol met deze editie. De ideeën voor volgend jaar moeten nog komen en daarvoor zal ik eerst mijn hoofd wat leegmaken. Hoe dan ook zal het volgend jaar zeker en vast een speciale editie worden.”

Er golden zaterdag forse veiligheidsmaatregelen tijdens de show, nadat vorig jaar een man werd onderschept met twee wapens en een kogelwerende vest in zijn auto. De man was op weg naar de missverkiezing. Volgens het federaal parket kon toen een aanslag verijdeld worden. De organisatie nam dit jaar geen risico’s: er stond extra politie aan het Plopsa Theater, gasten moesten een vaste route volgen en aan de ingang stonden veiligheidsmensen met metaaldetectoren.

(TV/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier