Ticketverkoop Nostalgie Beach Festival breekt record

Het Nostalgie Beach Festival strijkt zaterdag weer neer in Sportpark de Krokodiel. “We kijken er al met volle goesting naar uit”, zegt Vincent Vinck, salesmanager van radiozender Nostalgie. “Elk jaar voelen we dat het festival groeit. Met onze radiozender zijn we zelfs de sterkste groeier in onze doelgroep van 30- tot 54-jarigen. Dit succes hebben we mede te danken aan de realisatie van het Nostalgie Beach Festival, dat nu al voor de vijfde keer plaatsvindt.”

Radiozender Nostalgie pakt op zaterdag 10 augustus weer uit met het Nostalgie Beach Festival in Sportpark de Krokodiel. © LC

“Vorig jaar verkochten we 13.000 tickets, dat record zullen we dit jaar wellicht verbreken. Dankzij de gemeente Middelkerke zal er meer comfort zijn op de festivalweide, de oppervlakte van het terrein is immers uitgebreid”, vertelt Vincent Vinck.

“Bij vorige edities konden we rekenen op medewerking van de weergoden, hopelijk zijn ze ons ook deze keer gunstig gezind. Onze grootste troef is comfortabel genieten, met drankjes en versnaperingen op hoog niveau. Ook de radiozender zelf zal op post zijn, zij zorgen voor een live-uitzending van het festival. Zo heeft iedereen de kans om mee te volgen en geven we de luisteraars zin om volgend jaar live op ons festival aanwezig te zijn!”

Bjorn to the beach

Om het festival in de kijker te zetten, vertrok Bjorn Verhoeven zaterdag 3 augustus met een go-cart van Hasselt naar Middelkerke. Dit voor het goede doel, want hiermee willen ze het Rode Kruis steunen. Het project heet ‘Bjorn to the beach’, onderweg logeerde hij bij bekende Limburgers.

Voor onze residenten en inwoners is een voordelig tarief voorzien – schepen Tom Dedecker

Bjorn Verhoeven: “Eindelijk heb ik een manier gevonden om tegelijk af te vallen én het goede doel te steunen. Ik hou best wel van een stunt en voor het Nostalgie Beach Festival en Rode Kruis Vlaanderen gooide ik graag al mijn gewicht in de schaal. Ik hoopte onderweg ook veel fijne mensen te mogen ontmoeten.”

“De tocht was zwaar, met ongeveer 220 km dwars door ons land op onze teller. Er waren heel wat mensen die kwamen meetrappen, dat gaf extra energie. Maar voor degene waarvoor dat niet mogelijk was, twijfel niet, draag ook gewoon je steentje bij door een bedrag te doneren aan het Rode Kruis. Vandaag komen we aan in Oostende waar Jean-Marie Dedecker ons zal vervoegen tijdens de laatste kilometers. Laat het festival maar beginnen!”

Zeven topartiesten

“Het Beach Festival is een echt feest,” gaat Vincent verder. “Volgens mij beschikken we dit jaar zelfs over de mooiste line-up die we al gehad hebben. We verwachten zeven topartiesten. De aftrap wordt gegeven door Big Country, een minderbekende naam, maar best geschikt voor een jong en fris publiek. Daarnaast zijn we fier dat we Wet Wet Wet na 20 jaar terug naar België hebben kunnen halen. Marc Almond, zanger uit de groep Soft Cell zal zijn klassiekers weet tot leven brengen, onder andere Tainted Love staat op de playlist.”

“Ook ons lokaal talent zal het beste van zichzelf geven, want met Clouseau zal iedereen kunnen meebrullen met tal van hun bekende liedjes. De groep doet trouwens maar twee optredens dit seizoen. Wie houdt van de jaren 90 sound komt ook best een kijkje nemen want John Watts brengt de hoogdagen van de new wave terug naar Middelkerke.”

“De hoofdact is ook weer een topper, Status Quo brengt pure nostalgie. De groep dateert al uit 1969, maar ze rocken nog steeds. Ik denk dat Whatever you want, hun grootste hit, luid meegebruld zal worden.”

“Spijtig genoeg hebben we wat pech gehad met onze dj die het festival zou afsluiten. Maxi Jazz moest annuleren wegens gezondheidsproblemen. We zorgden voor vervanging met Adamski. Een begrip in de elektronische dansmuziek.

Meezingen met Clouseau

Ook de eerste schepen van Middelkerke Tom Dedecker juicht dit evenement toe. “Het lokt veel mensen naar onze gemeente. Nieuw dit jaar is dat er voor onze inwoners en residenten een voordelig tarief werd voorzien. Ik ben geen muziekliefhebber, maar stiekem kijk ik toch uit naar het optreden van Clouseau.”

(RDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.