Moen Feest lanceert een eigen festivalbiertje

Vorige week werden de eerste flesjes geproefd en goed bevonden. © Foto GJZ
Redactie KW

Moen Feest en plaatselijke microbrouwerij Alvinne slaan de handen in elkaar en brengen een exclusief Moen Feest-bier op de markt. Dat zal vooral verkocht worden op hun festival en op de Moendial-evenementen in het Milleniumpark.

De organisatoren van Moen Feest hebben niet enkel een mooie affiche met o.a. namen als The Scabs, De Kreuners, Gers Pardoel en Kraantje Pappie, maar nu hebben ook een lekker biertje in de aanbieding.

“Het is een goudblond bier van 6% met een romige witte schuimkraag, gemaakt van vier moutsoorten en twee hopsoorten. De smaak is romig en vol, met toetsen en aroma’s van mout, aardse hoppen en karamel”, legt Davy Spiessens van brouwerij Alvinne uit.

Moendial

Het bier is gebrouwen voor de zomerevenementen van Moen Feest, maar zal ook beperkt beschikbaar zijn in de detailhandel in de regio en in enkele horecazaken. Voor de brouwerij, die al speciale bieren in heel wat landen verkoopt, is de samenwerking met Moen Feest belangrijk. “Het zorgt ervoor dat we ook nog eens heel specifiek de mensen uit onze eigen gemeente en regio laten kennismaken met onze brouwerij.”

Frederik Roelant van Moen Feest vindt de samenwerking niet meer dan normaal. “We hadden al een tijdje interesse, maar dankzij de line-up en de doelgroep van ons festival was het deze keer de uitgelezen kans om samen te werken, ook al omdat we met ons Moendial-project de tenten opslaan vlakbij de brouwerij.”

Men werkt ook samen met de Pop-Upcamping Zennijs, waardoor de verbondenheid met de gemeente nog eens onderstreept wordt. De camping, gelegen naast de hoeve Ten Roden Duifhuize in de Moenstraat in Sint-Denijs, opent op 15 juni de deuren.

Camping Zennijs

Johan Vanhemmens: “Onze camping is gelegen in de Leiestreek met tal van ontspanningsmogelijkheden voor fietsers en wandelaars, en met heel wat boeiende evenementen. Camping Zennijs is een echte aanrader en zeker ook voor o.a. de festivalbezoekers van Moen Feest.”

De organisatoren zijn ook tevreden over de voorverkoop, er zijn nu al ruim 4.000 tickets de deur uit. Sommige voorverkooppunten zijn misschien uitverkocht maar via de website van Moen Feest kunnen er nog altijd kaarten besteld worden. (GJZ)