Liedjesteksten Het Zesde Metaal nu ook te boek

Redactie KW

Wannes Cappelle en zijn compagnon Robin Aerts bundelden hun songteksten in het boek ‘Zeg alles af voor morgen’.

De voorbije negen jaar bracht Het Zesde Metaal vier albums uit. ‘Ploegsteert’, ‘Nie voe kinders’ en ‘Calais’ haalden zelfs de top tien van de Ultra Album Top 200. Door de gedegen livereputatie van Wannes Cappelle en zijn muzikanten mocht de groep afgelopen zomer Rock Werchter op gang trappen. Nu kun je alle vijftig songteksten die Wannes Cappelle en zijn compagnon Robin Aerts schreven, nalezen in het boek ‘Zeg alles af voor morgen’. “Het zijn stuk voor stuk poëtische pareltjes, voor de gelegenheid omgezet naar begrijpelijker Nederlands, maar met respect voor de muzikale moedertaal van de dichter-zanger”, klinkt het in de persnota.

On the road-fotograaf Pieter Verhaeghe illustreerde het boek met 128 unieke foto’s. Hij nam die voor, tijdens en na theater- en festivalconcerten. Arnar Freyr Gudmundsson tekende voor de vormgeving. Bovendien gaat ‘Zeg alles af voor morgen’, dat op vrijdag 24 november verschijnt, vergezeld van een live-album met elf nummers, opgenomen tijdens een exclusief miniconcert in de Jet Studio in Koekelberg.

(SVV)

‘Zeg alles af voor morgen’ telt 208 bladzijden en wordt uitgegeven door Het Zesde Metaal in samenwerking met Unday Records, FingerPrint. Op dinsdag 28 november speelt Het Zesde Metaal in Vooruit in Gent. Dat concert is inmiddels uitverkocht. De dag erna treden ze op in de Ancienne Belgique in Brussel en op donderdag 30 november in De Roma in Borgerhout.