Geliefde muzikant Wouter Droesbeke overleden

© gf
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Zondagnamiddag is Wouter Droesbeke uit Proven op 54-jarige leeftijd overleden in het bijzijn van zijn vrouw en vier kinderen. Wouter kreeg eerder dit jaar te horen dat zijn longkanker was uitgezaaid en dat hij daardoor ongeneeslijk ziek was. De zanger-gitarist kon evenwel zijn grote wens nog verwezenlijken: een nieuwe band oprichten en daarmee een plaat opnemen.

We horen eenzelfde geluid bij de vrienden van Wouter, die veelal medemuzikanten zijn. “Hij was een hele warme man, met een enorme passie voor muziek”, weet zijn jeugdvriend Jan Artois (55). “Hij was een echte bruggenbouwer en kon andere muzikanten naar een hoger niveau tillen”, zegt Dick Vanhoegaerden (57), drummer bij Texas Café.

Wouter speelde een tijdlang als professioneel muzikant en was aan het werk bij onder meer de Poldercowboys en de Johnny Cash-tributeband Ride This Train. Afgelopen zomer richtte hij met zeven bevriende muzikanten de nieuwe band Texas Café op, wat hij in deze krant zelf omschreef als ‘een heel groot cadeau’.

Opbrengst gaat naar de dienst oncologie

Na enkele repetities en kleinschalige optredens belandde het achttal zelfs nog in de opnamestudio om een dubbelplaat op te nemen. “Die ging twee weken geleden in voorverkoop“, zegt gitarist Piet Clarysse (52). “De benodigde 100 exemplaren waren heel snel verkocht, waardoor de productie verzekerd is. We beperken de oplage wel tot 300 stuks. Volgens Wouter zijn wens gaat de opbrengst naar de dienst oncologie van AZ Groeninge in Kortrijk.”

In programma James Cooke

Na ons artikel van afgelopen zomer, contacteerde James Cooke hem voor zijn nieuwe tv-programma ‘Leef!’, dat volgend voorjaar te zien zal zijn. Een van Wouters zonen zorgde er vorige maand nog voor dat de single ‘Grounded Pork 4 Free’ onder meer op Radio 2 en Studio Brussel te horen was. Dat is een ode aan café Den Bras uit Kortrijk. “Die single is uitgegroeid tot ons lijflied en komt nu ook op plaat uit, met een van de livetracks op de B-kant”, zegt uitbater Peter Deurinck. Ook die plaat wordt zonder winst verkocht.

Er wordt in intieme kring afscheid genomen van de geliefde muzikant. Lees vrijdag meer reacties in onze weekendkrant.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.