Evy schrijft roman over zoektocht naar liefde

Evy Cnockaert hoopt met haar debuutroman 'Buiten boord' een ruim lezerspubliek te bereiken. © DJW
Redactie KW

Van Evy Cnockaert ligt sinds kort in de Waregemse Standaard Boekhandel haar eerste roman in de etalage: ‘Buiten boord’, een indringend verhaal over de zoektocht naar echte liefde en over onvervulde jeugddromen.

De auteur geeft haar debuut uit in eigen beheer. Het boek is het eindwerk van haar schrijfopleiding Literaire Creatie aan de Kunstacademie van Deinze. Van elk verkocht exemplaar gaat er twee euro naar evenveel goede doelen: Brailleliga vzw en Luisterpuntbibliotheek. “Eigenlijk schrijf ik al heel mijn leven”, vertelt Evy. “Ik ben er gek op. De directe aanleiding voor ‘Buiten boord’ was het gesukkel met mijn ogen, waardoor ik mijn job als selectiedeskundige bij de overheid moest opgeven en ik had het daar erg moeilijk mee. Op aanraden van een psychologe ben ik, misschien wel als een vorm van therapie, beginnen schrijven aan een roman.”

Zangeres

“Het thema? Je moet weten dat ik er als tiener van droomde om zangeres te worden. Dat werd het uiteindelijk niet, maar de gedachte aan die droom is nu bepalend geweest voor mijn eerste roman. Ik schreef er elke dag aan. En ik werkte een opleiding van drie jaar af. Een soort creative writing-cursus waarvoor ik nu mijn eindwerk moest indienen. Dat moet ik begin juni verdedigen voor een jury.”

Het verhaal speelt zich af in de muziekwereld en gaat over het personage Tessa, die zangeres wil worden en daarvoor de kansen krijgt bij een coverband. Tegelijk wordt ze verliefd op de frontzanger Lenny. Voor haar begint dan een periode van accepteren en wegduwen, van aanvaarden en afweren. Dit jojo-spel is tegelijk een zoektocht naar de ware liefde en wordt gekoppeld aan de complexe borderline-persoonlijkheidsstoornis. Ook thema’s als ontrouw, drugs en euthanasie komen aan bod. “Intussen kon ik mijn boek al verkopen aan vrienden en kennissen, in totaal goed voor 100 exemplaren. Nu is er een tweede druk. Momenteel kun je alleen bij mij bestellen, onder andere via Facebook. De Standaard Boekhandel in Waregem heeft ook een aantal exemplaren in de winkel liggen. En de stadsbibliotheek heeft het aangekocht.”

(DJW)

‘Buiten boord’ van Evy Cnockaert kost 22 euro.