Uzien Deerlijk organiseert eerste liveconcert in Vlaanderen

De werkgroep van de vzw Uzien, die uitpakt met een liveconcert van Brent Beukelaer.© DRD
De werkgroep van de vzw Uzien, die uitpakt met een liveconcert van Brent Beukelaer.© DRD
Redactie KW

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat echte liveconcerten nog konden. Veel te lang geleden vond men bij de vzw Uzien, die op zaterdag 8 mei, de eerste dag dat terrassen weer officieel mogen openen, met het allereerste liveconcert in Vlaanderen uitpakken. Brent Beukelaer, frontman van The Radar Station, winnaars van De Nieuwe Lichting, is om 18 uur te gast in de evenementenhal Uzien.

“We zijn blij dat we onze naam als cultuurgemeente opnieuw alle eer kunnen aandoen”, reageert schepen van Cultuur Regine Rooryck enthousiast. De organisatie is in handen van de vzw Uzien, die met de Bolstersessies elke eerste donderdag van de maand wil uitpakken met een akoestisch luisterconcert van een jonge singer-songwriter. Om begrijpelijke redenen valt de eerste sessie voor één keer op een zaterdag…

Huzarenstukje

“Met Uzien willen we het signaal geven dat de cultuursector veilig kan organiseren”, verduidelijkt programmator Pieter Deknudt. “Het was een echt huzarenstukje om dit optreden voor elkaar te krijgen. Een dikke pak dossiers en tientallen veiligheidsmaatregelen hebben we doorworsteld. We moesten als ‘evenement’ aan veel strengere veiligheidsnormen voldoen dan de duizenden cafés die hun terrassen openen in Vlaanderen.”

Veiligheid primeert

“De veiligheid is ook voor ons van primordiaal belang. Aan de andere kant is het wel wat vreemd dat een terras met één live muzikant zo anders zou zijn dan een gewoon terras. Of dat je op café maar met vier aan een tafeltje mag zitten, terwijl je twee stappen buiten datzelfde café onder de afhaalreglementering met tien mag samenzitten…”

Het concert is ondertussen uitverkocht, maar in de toekomst kan je in Uzien ook terecht voor een intiem luisterconcert van Johannes Genard, Rosa Butsi, Jan Cappelle, Nick Herweyers en Galine Kuyvenhoven. (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.