Dj’s Ruben en Thomas zorgen voor ambiance op Parsidance in Rumbeke

Ruben Huysentruyt en Thomas Veranneman zijn beiden oud-leiders bij Scouts Rumbeke en vormen samen het dj-duo V=McT² en ook Arendd. Met beide namen draaien ze op Parsidance en helpen ze daarenboven de organisatie om alles in goede banen te leiden. Ze zijn dus op alle fronten betrokken bij het evenement.

Thomas (links) en Ruben achter de draaitafels tijdens de vorige editie van Parsidance. (gf) © (gf)

“We hebben V=McT² een tiental jaar geleden opgericht voor ons eerste optreden op de Après Ski Party van de scouts”, steekt Ruben van wal. “Vanaf die dag begonnen we met draaien op feesten van zowat alle Rumbeekse jeugdverenigingen. De naam verwijst naar onze bijnamen, Varwe en Trutte. Daarenboven zijn wij zowat de Einsteins van de Rumbeekse muziekscène, dus dat was ook mooi meegenomen,” knipoogt Ruben.

“We stonden er voor gekend om de dj’s te zijn die de feestjes afsloten”, gaat Thomas verder. “Als wij stopten met draaien, dan kwam de zon meestal al op. Gigi D’Agostino ontbrak nooit met l’Amour Toujours. Onze droom is om ooit nog samen eens met hem te draaien en erna een pintje te gaan drinken.”

Retro en niets anders

“Met V=McT² draaiden we heel wat, maar we hebben ons hart verloren aan retro”, gaat Thomas verder. “We richtten daarom twee jaar geleden Arendd op, waarmee we retro en niets anders draaien. We kozen die naam omdat de arend sterker is dan de huismus, die trouwens zijn favoriete maaltijd is”, leggen de twee uit. “Zowel met Arendd als met V=McT² draaien we enkel nog op Parsidance. We zijn niet meer te boeken voor andere feestjes. Het was tien jaar eenzaam aan de top en nu willen we ook de kans geven aan de andere Rumbeekse dj’s om eens een feestje af te sluiten”, lachen beiden.

Creatieve input

“Naast ons dj-werk helpen we de organisatie ook met alles in goede banen te leiden”, vertelt Ruben. “Ik zit in het algemeen team en zorg samen met Ine Coussement voor de creatieve ideeën met betrekking tot Dixieland. Er kruipt veel tijd in, maar als je het graag doet is het eerder een hobby. Thomas is stagemanager op Dixieland en zorgt voor een vlotte overgang tussen de verschillende Dj-sets en kijkt ook voor de technische ondersteuning.”

Wie V=McT² en Arendd wil bewonderen, moet op zaterdag 20 april op de terreinen van Scouts Rumbeke zijn. V=McT² draait van 22 uur tot 22.45 uur en Arendd van 23 uur tot 23.45 uur, beide in Dixieland. (TP)

Je kan nog online tickets bestellen op www.parsidance.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.