Dertiende editie Filmfestival Oostende van start

Master Lynn Van Royen mocht haar ster onthullen op de Oostendse zeedijk. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Van 7 tot en met 14 september passeren opnieuw heel wat topacteurs -en actrices de rode loper. Daarnaast krijgt heel wat acteertalent een ster op de Oostendse zeedijk.

De openingsfilm ‘The Best of Dorien B.’ was helemaal uitverkocht. De cast flaneerde trots op de rode loper. Eerst in Kinepolis waar heel wat filmfans hen stonden op te wachten… een uurtje later in het Kursaal waar opnieuw heel wat filmfans en een resem fotografen hen stond op te wachten. Kort daarvoor was de hele organisatie, de cast van de openingsfilm inclusief, afgezakt naar de zeedijk. Daar mocht de cast en crew bestaande uit Anke Blondé, Kim Snauwaert, Jelle De Beule en Dirk Van Dijck de ster onthullen voor de openingsfilm.

Ook Master Lynn Van Royen mocht haar ster onthullen. Maar niet voor ze de nodige uitleg had gegeven over haar keuze van films op het Filmfestival, met Peter Craeymeersch, directeur van het Filmfestival, aan haar zijde. De Master benadrukte nogmaals dat het Filmfestival helemaal in het teken staat van ‘Leading Ladies’. Het Filmfestival biedt vrouwelijke filmmakers en verhalen waar de vrouw centraal wordt gesteld een platform. Leading Lady van de dertiende editie van het Filmfestival, Lynn Van Royen, verwoord het erg mooi: “Ons masker afzetten. Zeggen waar het op staat. Leren vast houden. Leren los laten. Thuis blijven of carrière maken. Durven kwetsbaar zijn. Leren luisteren naar onze buik. Wij botsen tegen grenzen aan. Elke dag… allemaal. Maar we leggen ons er niet bij neer. We verleggen ze…”

Ook de cast en crew van de openingsfilm mochten hun ster onthullen.
Ook de cast en crew van de openingsfilm mochten hun ster onthullen.© JRO

Naast de cast van de openingsfilm en Master Lynn Van Royen herself passeerden nog heel wat bekende Vlamingen op de rode loper. Ze gingen maar al te graag op de foto voor de vele fotografen. Het Filmfestival duurt een week lang met als absolute climax: de uitreiking van de Ensors op 14 september. Hoewel de openingsfilm ‘The Best of Dorien B.’ helemaal uitverkocht is, krijgen mensen die de film nog willen zien een nieuwe kans op 8 september om 22.30 uur en op 10 september om 17.45 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.