De warmste filmpremière van ‘All of Us’ op maandag 16 december in Kinepolis Kortrijk

Wim Opbrouck in 'All of Us'. © Eric de Mildt
Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

‘All of Us’ is de tweede langspeler van Willem Wallyn (‘De 16’). De film ging in wereldpremière op het Filmfestival van Gent en kreeg daar een staande ovatie. ‘All of Us’ loopt vanaf 8 januari in de zalen, maar nu maandag, 16 december, kan u om 20 uur in Kinepolis Kortrijk al terecht voor de West-Vlaamse publiekspremière. Ella Leyers en regisseur Willem Wallyn zullen er zeker bij zijn en hopelijk vinden ook enkele van de vele West-Vlamingen in de cast de weg naar de Kennedylaan. De vertoning vindt plaats in het kader van de Warmste Week. De integrale opbrengst van de avond gaat naar ‘Kom op tegen Kanker’.

‘All of Us’ biedt volgens Willem Wallyn een mix van melodrama en komedie. Het thema van de film klinkt nochtans niet meteen heel vrolijk. Het verhaal gaat over twee mannen en even veel vrouwen die in een praatgroep zitten voor terminale patiënten.

Een film met een lach en een traan

De film maakt onderwerpen zoals afscheid nemen of hoe omgaan met kanker bespreekbaar en sluit perfect aan bij de organisatie ‘Kom op tegen Kanker’. Maar net als in ‘Film 1’, de prent waarmee Wallyn 20 jaar geleden inzoomde op zijn vaders aandeel in het Augusta-schandaal, vindt hij ook hier humor waar anderen niet zoeken. Ontroering is er eveneens, in overvloed, net als uitstekende acteurs die er helemaal voor gaan. Veel bekende namen zoals Maaike Neuville, Joke Devynck, Barbara Sarafian, Tom Vermeir, Bruno Vanden Broecke, Jan Hammenecker, Gilles de Schryver, Ella Leyers en ook streekgenoot Wim Opbrouck.

Van links naar rechts Janelle Vanes (dochter Axelle Red), Wim Opbrouck en Barbara Sarafian.
Van links naar rechts Janelle Vanes (dochter Axelle Red), Wim Opbrouck en Barbara Sarafian.© Eric de Mildt, W2& Artemis. All rights reserved.

De warmste filmpremière van 'All of Us' op maandag 16 december in Kinepolis Kortrijk