Parket vraagt verwijzing naar correctionele rechtbank in dossier van Stijn Saelens

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord vraagt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge de verwijzing van vijf verdachten naar de correctionele rechtbank op verdenking van moord op Stijn Saelens. Het dossier komt op vrijdag 7 oktober voor de raadkamer in Brugge.

Stijn Saelens verdween op 31 januari 2012 uit zijn kasteel in het West-Vlaamse Wingene. Zijn lichaam werd twee weken later teruggevonden in een bos in Maria-Aalter. Al snel kwam zijn schoonvader André Gyselbrecht in het vizier van de speurders als mogelijke opdrachtgever voor de moord. De huisdokter uit Ruiselede zou zijn vriend Pierre Serry ingeschakeld hebben als tussenpersoon.

Eind januari 2013 werd een ondertussen overleden Eindhovenaar ontmaskerd als huurmoordenaar. Nog twee jaar later kwam dankzij DNA-onderzoek aan het licht dat Antonius van Bommel op de dag van de moord vergezeld was door zijn neef Franciscus L. uit Tilburg. De Zeeuw Evert d.C. zou uiteindelijk op vraag van Serry de huurmoordenaar geronseld hebben. D.C. ontkent dit echter met klem.

André Gyselbrecht, Pierre Serry, Franciscus L. en Evert d.C. zitten momenteel nog in voorlopige hechtenis. Daarnaast vraagt het parket ook de verwijzing van Peter Gyselbrecht. De schoonbroer van het slachtoffer werd in september 2012 vrijgelaten na ruim een half jaar voorhechtenis.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.